«Ο ελληνικός λαός θα στείλει σαφές μήνυμα πολιτικής αλλαγής» δηλώνει ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος.

Σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Θεόδωρος Ρουσόπουλος σημειώνοντας, ταυτόχρονα, τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε, μετά από δέκα χρόνια, να είναι ξανά υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ, στον βόρειο τομέα της Β΄ Αθηνών.
Όπως είπε στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος «κατά μείζονα λόγο μέτρησε να επιθυμία να συμβάλω, στο μέτρο των δυνάμεών μου, σε μια ριζική επανεκκίνηση που θεωρώ ότι έχει ανάγκη η χώρα. Από την άλλη στην απόφασή μου αυτή παίζει ρόλο και το στοιχείο της προσωπικής ηθικής δικαίωσης μετά τις άθλιες και συκοφαντικές επιθέσεις που δέχτηκα στο παρελθόν».

Ερωτηθείς για το χρόνο των εκλογών αλλά και για το εκλογικό αποτέλεσμα, ο κ. Ρουσόπουλος κάνει λόγο για τριπλές εκλογές τον Μάιο του 2019 και υποστηρίζει με βεβαιότητα ότι η ΝΔ θα κερδίσει με αυτοδυναμία τις εκλογές.

Αναφερόμενος στο Κίνημα Αλλαγής, ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος εκτιμά ότι «πρέπει να αποκτήσει ένα σαφές πολιτικό στίγμα και να πάψει να ετεροπροσδιορίζεται αν θέλει να επιβιώσει πολιτικά». Σύμφωνα με τον κ. Ρουσόπουλο «μια καλή αρχή θα ήταν να ασχολείται με το σήμερα από το να αντιπολιτεύεται μονίμως την περίοδο 2004-2009».

Επιπλέον, ο κ. Ρουσόπουλος υπογραμμίζει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει και ούτε μπορεί να αποκτήσει κουλτούρα κεντροαριστερού κόμματος» ενώ προβλέπει την αναβίωση του δικομματισμού τον οποίο, όπως λέει, «ουδόλως θεωρώ βλαπτικό για τον τόπο».

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι ενώ ο πρωθυπουργός δήλωσε, από το βήμα της Βουλής, στήριξη εκ νέου στον Προκόπη Παυλόπουλο για την Προεδρεία της Δημοκρατίας ο αρχηγός της ΝΔ απέφυγε να ανοίξει τα χαρτιά του, ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος σημειώνει: «Με τον ΠτΔ με συνδέει στενή προσωπική φιλία από το 1984. Τον εκτιμώ ιδιαίτερα, τόσο ως ακαδημαϊκό όσο και ως πολιτικό, και θεωρώ ότι εκτελεί άψογα τα καθήκοντά του. Ωστόσο στη Βουλή παρακολουθήσαμε ακόμα μια φτηνή προσπάθεια του πρωθυπουργού να εμπλέξει τον κορυφαίο πολιτειακό παράγοντα της χώρας σε πολιτικά παιχνίδια».