Μάλλον έπρεπε να αισθανόμεθα οδύνην με τις εκφράσεις και απειλητικές αναφορές των τούρκων και όχι να τους έχομεν στα δεξιά και να ακούμεν αδιαμαρτυρήτως τις παράλογες, αβάσιμες, άνομες και εθνικοπροσβλητικές  θέσεις και στόχους τους. Πριν από καιρόν ο τούρκος πρόεδρος ομίλησε για τα σύνορα της καρδιάς του. Θέλησα τότε να σχολιάσω την μεγαλομανή αυτήν αναφοράν και να  τονίσω ότι και η Ελλάδα έχει ανάλογα σύνορα της  δικής της καρδιάς, που διήκουν μέχρι την Ινδίαν, αλλά φαντάζεσθε κάποιοι πως θα με χαρακτήριζαν!  Ως διασπείροντα αλυτρωτικές και επεκτατικές ειδήσεις!  Παραδόξως την θέση αυτήν την εξέφρασε μετά από ολίγες ημέρες ο τότε Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και δεν ηκούσθη και ορθώς, ουδείς αντίλογος.

Τώρα επί καθημερινής βάσεως οι τούρκοι ομιλούν για «γαλάζια πατρίδα» και έννουν το Αρχιπέλαγός μας το Αιγαίον Πέλαγος και εμείς δεν τους απαντούμεν με την επιβεβλημένην ιστορικήν αλλά και κυριαρχικήν πραγματικότητα. Ανά πάσαν στιγμήν κάνουν μνείαν αυτού  του «πόθου» και δη από τα βάθη της χώρας τους εν όψει των εκλογών. Και τα δικά μας ενημερωτικά μέσα έχουν πρώτην είδηση τις απειλές των τούρκων!!!! Ελληνικές ειδήσεις δεν υπάρχουν;; Ανάγκες του μαστιζομένου Λαού δεν υπάρχουν; Τι μας ενδιαφέρουν τα συμβαίνοντα στην τουρκίαν και δή τα ιοβόλα εναντίον μας;;; Και το θέμα των απολύτων βλέψεών τους στο Αιγαίον μας το εκδηλώνουν καθημερινώς και εμπράκτως με τις παράνομες παραβιάσεις του εναερίου μας χώρου, επί τριάντα έτη και δεν ‘εχομεν το σθένος να τους απαγορεύσομεν τις παραβιάσεις αυτές. Φαινόμενον που δεν συμβαίνει σε καμμίαν χώραν του Κόσμου. Και αυτή η παραβάτις τουρκία το εφήρμοσε κατά των αμερικανών όταν το 1999 πέρασαν πάνω από το έδαφός της πολεμικά αεροπλάνα προς Ιράν χωρίς να την ενημερώσουν. Η απάντηση της τουρκίας ήταν Αν ξαναπεράσουν πολεμικά σας πάνω από την χώραν μας θα τα καταρρίψομεν.

Και οι αμερικανοί δεν ξαναπέρασαν!!!

Ο δικός μας εναέριος χώρος παραβιάζεται θρασύτατα καθημερινώς και δεν τολμούμεν να της κάμομεν έστω λεκτικώς ανάλογην προειδοποίηση. Αποτέλεσμα να υφιστάμεθα οικονομικές αβαρίες πολλών δις Ευρώ το διάστημα αυτό, να φθείρονταν τα μαχητικά μας, να κινδυνεύουν οι πιλότοι μας και εμείς να υπερηφανευόμεθα ότι τα αναχαιτίσαμεν!!! Δεν είναι λόγος υπερηφανείας αυτός. Και το Αιγαίον κινδυνεύει να χαθεί χωρίς να το πάρομεν χαμπάρι! Με μιαν μορφήν «χρησικτησίας»!!!

Οι έρευνες για χρήση του υποθαλασσίου πλούτου δεν της αρέσουν. Θέλει τα μισά οφέλη από την εμπορίαν αυτών! Για ποίον λόγον;  Η τουρκία στην Κύπρον είναι αυτήν την στιγμήν κατακτητής. Με την occupacio belica, έχουν την αξίωση ότι μέρος της Κύπρου είναι δικόν τους!! H Κυπριακή Δημοκρατία είναι μια. Και κακώς η Διεθνής Κοινότης τόσα χρόνια καλύπτει την κατάκτηση και δεν αντιδρά.

Τα πετρέλαια είναι Κυπριακά και Ελληνικά  και καλόν θα ήταν να σταματήσει τις άνομες επιδιώξεις και τα Ελληνικά ΜΜΕ να μη καλύπτουν τους παραλογισμούς της  δημοσιογραφικώς, οι οποίες εξικνούνται στο να διακηρύττει ότι «στην Μεσόγειον καμμία έρευνα χωρίς την άδεια της τουρκίας!!!