Είναι ένα από τα ομορφότερα παραθεριστικά μέρη της Ανατολικής Αχαΐας και της Αιγιαλείας που το καλοκαίρι γεμίζει από κόσμο και επισκέπτες. 

Ο λόγος για την Άκολη, λίγα χιλιόμετρα έξω από το Αίγιο. Η Άκολη ή Άβυθος, όπως αλλιώς λέγεται, αποτελεί μια από τις ομορφότερες παραλίες της περιοχής με κρυστάλλινα νερά και αμέτρητο βάθος στην θάλασσα της, που προκαλεί δέος. 

Ο οικισμός της Άκολης γνώρισε μεγάλη πολεοδομική ανάπτυξη τις περασμένες δεκαετίες, πριν από την κρίση, την περίοδο που φτιάχτηκαν και αρκετά δωμάτια για τους τουρίστες και τους επισκέπτες του παραθαλάσσιου όμορφου αυτού χωριού. 

Η Άκολη είναι γνωστή στους αθηναίους παραθεριστές που περνούν αρκετό διάστημα κάθε καλοκαίρι εκεί, ενώ την επισκέπτονται και αρκετοί ξένοι κυρίως Γάλλοι και Ιταλοί.

Ο οικισμός διαθέτει ποδοσφαιρικό γήπεδο με χλοοτάπητα, δημοτικό σχολείο και νηπιαγωγείο και Ιερό Ναό, ενώ στο τέρμα της ανατολικής πλευράς της παραλιακής ζώνης, υπάρχει εγκατάσταση beach volley και kite-surf.

Η ανατολική πλευρά της παραλιακής ζώνης είναι πεζοδρομημένη (όπως και αρκετοί δρόμοι της Άκολης) και διαθέτει ένα τεράστιο χώρο στάθμευσης για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών.

Η Άκολη είναι ένα πανέμορφο χωριό, δίπλα στον Κορινθιακό και προσφέρεται για επισκέψεις όχι μόνο το καλοκαίρι, αλλά και τους χειμερινούς μήνες. Δείτε το βίντεο του Δημήτρη Λαμπρόπουλου και του Photofx. (Οι φωτογραφίες είναι από τον Οδυσσέα Ρωμαίο, στη σελίδα στο facebook "Παραλία Άκολης").