Εξελίξεις έχουμε σε ότι αφορά την ανέγερση του νέου Αστυνομικού Μεγάρου σε οικόπεδο που ανήκει στην δημοτική περιουσία, κοντά στην Περιμετρική, στο ύψος του Ζαβλανίου. Το οικόπεδο αυτό το παραχωρεί ο δήμος, προκειμένου να του παραχωρήσει με την σειρά της η Ελληνική Αστυνομία, το δικό της οικόπεδο, δίπλα από το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο, με σκοπό να δημιουργηθεί εκεί αρχαιολογικό πάρκο. Η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων της Αχαΐας αναφέρει τα εξής:  

"Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Δημαρχείο της Πάτρας στην οποία συμμετείχαν ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ταξίαρχος Κοτρωνιάς Νικόλαος, ο Διευθυντής Αστυνομίας Αχαΐας Ταξίαρχός Τσούρας Βασίλειος, ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Τεχνικής Υποστήριξής του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας Ταξίαρχος Ηλιόπουλος Κωνσταντίνος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας Τσίτσικας Χαράλαμπος, ο Δήμαρχός Πατρέων Πελετίδης Κωνσταντίνος, ο Αντιδήμαρχός Πολεοδομικού Σχεδιασμού Σταμός Παύλος, καθώς και αρμόδιοι Πολιτικοί Μηχανικοί του Δήμου Πατρέων και του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στην συνάντηση συζητήθηκαν οι εξελίξεις σχετικά με την ανέγερση του Νέου Αστυνομικού Μεγάρου στην Πάτρα και συγκεκριμένα σε έκταση 4,5 στρεμμάτων που βρίσκεται στην συμβολή της Μικρής Περιμετρικής Πατρών με την οδό Αγίας Σοφίας. Κατά την διάρκεια της συνάντησης και κατόπιν της πρόσφατης υποβολής του σχετικού φακέλου από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας προς τον Δήμο Πατρέων, συζητήθηκαν τεχνικά ζητήματα που προέκυψαν. Εκ μέρους του Δήμου λάβαμε διαβεβαίωση ότι θα επικαιροποιηθούν σημεία που κρίθηκαν απαραίτητα από τους Πολιτικούς Μηχανικούς της Ελληνικής Αστυνομίας, στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο στις αρχές Μαρτίου.

Ο Δήμαρχος Πατρέων μετά από αίτημα που τέθηκε από τον Πρόεδρο της Ένωσης μας και των υπηρεσιακών παραγόντων, δεσμεύτηκε για την άμεση εκκίνηση των εργασιών διαμόρφωσης της έκτασης η οποία ήδη έχει παραχωρηθεί προγενέστερα, υπό μορφή δωρεάς, στην Ελληνική Αστυνομία από το Δήμο με σκοπό την ανέγερση Αστυνομικών κτηριακών εγκαταστάσεων.

Η Ένωση μας θα συνεχίσει να παρακολουθεί το θέμα της ανέγερσης Νέου Αστυνομικού Μεγάρου στην Πάτρα, παρεμβαίνοντας οπού αυτό χρειάζεται. Ο Αστυνομικός χρειάζεται άμεσα τις εγκαταστάσεις αυτές οι οποίες θα καλυτερεύσουν τις συνθήκες εργασίας του, αλλά και θα δύναται να παρέχει βελτιωμένες υπηρεσίες στους Πολίτες της ευρύτερης περιοχής της Πάτρας".