Οι άσχημες καιρικές συνθήκες που αναμένεται να επικρατήσουν στην περιοχή, αλλάζουν και το πρόγραμμα των καρναβαλικών εκδηλώσεων που είχαν προγραμματιστεί γι΄ αυτό το Σαββατοκύριακο.

Συγκεκριμένα οι αλλαγές που θα γίνουν:

Καρναβάλι των Μικρών

  • Κεντρική Καρναβαλούπολη

Το ραντεβού των μικρών καρναβαλιστών που είχε προγραμματιστεί στα  Υψηλά Αλώνια το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου, με την Κεντρική Καρναβαλούπολη μεταφέρεται σε στεγασμένους χώρους στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο. Η είσοδος των μικρών καρναβαλιστών, συνοδών και επισκεπτών θα γίνεται από την οδό Γιάννη Ρίτσου. Στις εκδηλώσεις του Σαββάτου, που θα πραγματοποιηθούν από τις 10,30 έως 14,00, θα συμμετάσχουν δημοτικά σχολεία και σύλλογοι, με τα δικά τους θεάματα (θεατρικά σκετς ή παντομίμες ή χορευτικά)

Οι δράσεις περιλαμβάνουν:

- Παράσταση ακροβατικής-χορού-κλοουνερί- διαδραστικό εργαστήρι θεατρικού παιχνιδιού «Ο Μαουρίσιο θέλει να πάει ψηλά»

-Παράσταση από τους X-Saltibagos, αποτελούμενη από έναν ξυλοπόδαρο και έναν ζογκλέρ διάρκειας, με ζογκλερικά, ταχυδακτυλουργικά, ακροβατικά και συμμετοχή του κοινού.

-Γαϊτανάκι από το Χορευτικό του Χρήστου Γιαννόπουλου

-Χορευτικά από το Athletic Dance Studio

-Κατασκευή Μάσκας- Καπέλου

-Καρναβαλικά χτενίσματα και Facepainting από το 6ο ΕΠΑΛ Πάτρας

Χορός, τραγούδι, ομαδικά, διαδραστικά παιχνίδια, παραστάσεις με πρωταγωνιστές τα ίδια τα παιδιά παιχνίδια και παραμυθένια ατμόσφαιρα θα δημιουργήσουν τις κατάλληλες συνθήκες για να δημιουργήσουν μια πανέμορφη Καρναβαλούπολη, ιδανική για να περάσουν υπέροχα τα παιδιά!

  • Baby Rally

Επίσης το Baby Rally που είχε προγραμματιστεί για την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου από τις 10.30 έως τις 14.00 θα μεταφερθεί το Σάββατο 2 Μαρτίου με αφετηρία εκκίνησης τα Σχολεία Νίκου Τεμπονέρα και τερματισμό την πλατεία Υψηλών Αλωνίων. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με δεξιότητες, παιχνίδια και καρναβαλικά δρώμενα στην πλατεία. Το baby Rally πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Σύστημα Λυκόπουλων.

Κρυμμένος Θησαυρός

Η Φάση πλατείας του Κρυμμένου Θησαυρού που είχε προγραμματιστεί να γίνει στην πλατεία Γεωργίου Α΄ την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου, αλλάζει χώρο και μεταφέρεται στο ΠΕΑΚ στις 9,30 το πρωί.

Θέατρο Δρόμου

Τέλος το Θέατρο δρόμου με τίτλο «Κόβουμε τα νήματα» το οποίο παρουσιάζει, η ομάδα των εφήβων του θεατρικού εργαστηρίου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας και είχε προγραμματιστεί για το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου στις 19.00 στο πεζόδρομο της Αγίου Νικολάου μεταξύ Ρήγα Φεραίου και Αγίου Ανδρέου, μεταφέρεται στο ίδιο χώρο και ώρα το Σάββατο 2 Μαρτίου.

Λαϊκό Θεατρικό Δρώμενο

Το Λαϊκό Θεατρικό Δρώμενο, στο πλαίσιο εκδηλώσεων του ΠΚ. 2019, που είχε προγραμματιστεί για το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου και ώρα 19.00 στην πλατεία Αγίας Σοφίας, μεταφέρεται το Σάββατο 2 Μαρτίου και ώρα 20.00 στην πλατεία Γεωργίου Α΄. Η σημερινή παράσταση πάντως, θα πραγματοποιηθεί κανονικά.