Η «Τεχνόπολις» του δήμου Αθηναίων είναι ο 2ος σε επισκεψιμότητα χώρος μετά το Μουσείο της Ακρόπολης, με ένα εκατομμύριο επισκέπτες ετησίως σε 900 εκδηλώσεις.

«Βιομηχανικό παρελθόν, πολιτιστικό παρόν, καινοτόμο μέλλον»: Έτσι προσδιόρισε τον χαρακτήρα της «Τεχνοπόλης» ο διευθύνων σύμβουλός της Κωστής Μπιτζάνης, κατά την παρουσίαση - εορτασμό των 20 χρόνων ενεργούς δράσης και παρουσίας της Τεχνόπολης στη ζωή της πρωτεύουσας, με εκδηλώσεις που αγγίζουν τομείς της τέχνης, της επιστήμης, της καινοτομίας, της επιχειρηματικότητας.

Ο 2ος σε επισκεψιμότητα χώρος μετά το Μουσείο της Ακρόπολης

Η «Τεχνόπολις» του δήμου Αθηναίων είναι ο 2ος σε επισκεψιμότητα χώρος μετά το Μουσείο της Ακρόπολης, με ένα εκατομμύριο επισκέπτες ετησίως σε 900 εκδηλώσεις.
Σταχυολογόντας κάποιες από τις πλέον επιτυχημένες εκδηλώσεις-θεσμούς, ο κ. Μπιτζάνης αναφέρθηκε στο Technopolis Jazz Festival (46.000 επισκέπτες πέρσι), το Science Festival (22.000 επισκέπτες πέρσι), το Παιδικό Φεστιβάλ Π100 - Πλανήτης Τεχνόπολη (6.000 μικροί και μεγάλοι πέρσι), το Bike Festival.
Ως πλέον επιτυχημένη παραγωγή, θύμισε την έκθεση που ήταν αφιερωμένη στη δεκαετία του 1980, την οποία επισκέφθηκαν 80.000 άνθρωποι. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην κοιτίδα νεοφυούς επιχειρηματικότητας INNOVATHENS, που φιλοξενείται στο παλιό αεροφυλάκιο και την οποία έχουν αξιοποιήσει μέχρι σήμερα 175.000 δημιουργικοί νέοι. Συγχρόνως, στο χώρο φιλοξενήθηκαν 1.050 εκδηλώσεις, μεταξύ των οποίων και αυτή για τα «20 χρόνια Τεχνόπολη» αυτόν τον καιρό.

Χώρος κονσέρτων, συναυλιών και χορού το Αμφιθέατρο

Στην Τεχνόπολη αναδείχθηκαν οι αρχές της χρηστής και αποτελεσματικής δημόσιας διοίκησης, σημείωσε ο κ. Μπιτζάνης και πρόσθεσε υποστηρίζοντας τη δημόσια διοίκηση, πως οι δυνατότητες του Δημοσίου είναι πολύ περισσότερες από τα εμπόδιά του.

Τα 40 άτομα που εργάζονται στην Τεχνόπολη, έχουν καταφέρει - χρησιμοποιώντας το μυαλό, τη φαντασία τους και κάνοντας την Τεχνόπολη το σπίτι τους - να οδηγήσουν σε σύγχρονες μορφές διοίκησης, με ευαισθησία και ανθρωποκεντρικό μοντέλο, είπε.

Αναφερόμενος στα οικονομικά, σημείωσε ότι πριν από οκτώ χρόνια τα έσοδα της Τεχνόπολης ανέρχονταν σε 9,5 εκατ. ευρώ και λειτουργούσε με στήριξη από τον ΟΠΑΝΔΑ (Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δ. Αθηναίων) κατά 65%. Σήμερα, η Τεχνόπολη έχει προϋπολογισμό σχεδόν 3,3 εκατ. ευρώ, από τα οποία το 65% είναι ίδια έσοδα και η στήριξη από τον ΟΠΑΝΔΑ ανέρχεται στο 28% του προϋπολογισμού - ποσοστό που δεν μπορεί να πέσει σε καμία περίπτωση κάτω από το 25%, διαφορετικά θα χαθεί ο δημόσιος, κοινωνικός χαρακτήρας της Τεχνόπολης.

Επίσης, ο κ. Μπιτζάνης ανακοίνωσε ότι εντός των επομένων ημερών θα ξεκινήσει η ριζική ανακαίνιση του Αμφιθεάτρου της Τεχνόπολης, προκειμένου να δημιουργηθεί ένας χώρος κατάλληλος για κονσέρτα, συναυλίες, χορό, αλλά και συνέδρια με ταυτόχρονη μετάφραση. Η ανακαίνιση έχει προϋπολογισθεί στο ένα εκατομμύριο ευρώ και θα έχει ολοκληρωθεί έως τον Ιούνιο 2019.