Τρία σημαντικά έργα εγκρίθηκαν από το δημοτικό συμβούλιο της Πάτρας και τα οποία αναμένεται να προχωρήσουν μέσα στο επόμενο διάστημα. 

Πρόκειται για το έργο της διαμόρφωσης κοινοχρήστων χώρων στην περιοχή Καντριάνικα με προϋπολογισμό 1.000.000 ευρώ, που αφορά την ανάπλαση της περιοχή και το οποίοι αναμένεται να αλλάξει άρδην την εικόνα της συνοικίας. 

Επίσης εγκρίθηκε η μελέτη του έργου της ανάπλασης των Ζαρουχλείκων στην Πάτρα, το οποίο προβλέπει την διαμόρφωση πλατείας στη συμβολή των οδών Θράκης Ιωαννίνων και Αγίας Σοφίας. Η ανάπλαση αυτή εντάχτηκε στο πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου Ανάπτυξης και είναι συνολικής δαπάνης 2.756.000 ευρώ. 

Εξάλλου, πράσινο φως πήρε και η ανέγερση μνημείου Πεσόντων στην οδό Εγλυκάδας για τους εκτελεσμένους από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής την περίοδο 1941-1944. Το μνημείο κατασκευάζεται στην εσοχή του προαύλιου χώρου του 21ου Δημοτικού Σχολείου και είναι ο τοίχος που εκτελέστηκαν αγωνιστές.

Το μνημείο θα κατασκευαστεί από τους εργαζόμενους του δήμου, με βασικό υλικό την πέτρα, ενώ θα τοποθετηθεί μαρμάρινη πλάκα στην οποία θα χαραχτεί μήνυμα και συμβολική καλλιτεχνική αναπαράσταση φιλοτεχνημένη, αφιλοκερδώς, από τον Πατρινό γλύπτη Στάθη Λεοντή. Πρόκειται για έργα που μπορεί να συμβάλλουν στην βελτίωση των συγκεκριμένων περιοχών και να βοηθήσουν στην αλλαγή της εικόνας τους.