Μια δραματική ιστορία κρύβεται πίσω από το περιστατικό του άγριου ξυλοδαρμού που φέρεται να έκανε ένας 31χρονος αλλοδαπός από το Ιράν στον 9χρονο γιο του, στον χώρο του παλιού λιμανιού της Πάτρας. 

Ο 31χρονος πατέρας είναι πρόσφυγας που ήρθε μαζί με τον γιο του στην Πάτρα, ελπίζοντας ότι θα καταφέρει να βρει τον τρόπο για να ταξιδέψει στο εξωτερικό και στις χώρες της δύσης, μέσω του λιμανιού της αχαϊκής πρωτεύουσας. 

Είναι ένας από τους πρόσφυγες εκείνους που έχουν βρει καταφύγιο στην πόλη της Πάτρας και που προσπαθεί να επιβιώσει, μέσα σε δύσκολες συνθήκες, έχοντας χάσει το σπίτι του και την πατρίδα του. Το περιστατικό έγινε την ώρα όπου ο δήμος μοίραζε όπως κάνει καθημερινά 100 μερίδες φαγητού σε πρόσφυγες και άπορους. 

Ο 31χρονος ήταν μαζί με τον ανήλικο παιδί του στην "ουρά". Σύμφωνα με μαρτυρίες την ώρα που έγινε το επεισόδιο λογομάχησε με έναν άλλο Άραβα. Το παιδί ήταν στη μέση και φέρεται να δέχτηκε ένα χαστούκι από τον πατέρα του, προφανώς πάνω στον καυγά.

Εξετάζεται η μαρτυρία για το αν πέταξε πλαστική καρέκλα στην πλάτη του παιδιού, ενώ οι πληροφορίες που ήθελαν τον 31χρονο πατέρα να βρίσκεται υπό την επήρεια αλκοόλ, δεν προκύπτουν μέχρι στιγμής από πουθενά. 

Πάντως, την Αστυνομία την ειδοποίησαν οι άλλοι μετανάστες που βρίσκονταν στο σημείο που θορυβήθηκαν από το επεισόδιο. Το παιδί διακομίστηκε στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο και σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχει σοβαρά τραύματα. Είναι φοβισμένο, απόμακρο και ζητάει να φύγει από τον χώρο, ενώ αναζητάει δύο μέλη της Κίνησης, τα οποία και γνωρίζει, φωνάζοντας τα ονόματα τους. 

Ωστόσο, πρόκειται να εξεταστεί από ιατροδικαστή για να διαπιστωθεί αν φέρει κακώσεις από χτυπήματα. Στο μεταξύ ο πατέρας που δηλώνει ξαφνιασμένος από τη σύλληψη του, υποστηρίζοντας ότι δεν ήθελε να χτυπήσει το παιδί του, το μεσημέρι της Παρασκευής, θα περάσει από  αυτόφωρο.