Ίσως να έχει συμβεί και σε σένα: να κοιτάξεις το πρόσωπό σου στον καθρέπτη και να «κολλήσεις» στο συγκεκριμένο χαρακτηριστικό.

Δεν είναι οι ρυτίδες στην περιοχή των ματιών, ούτε κάποιο σπυράκι σε εμφανές σημείο. Είναι το πεσμένο σου βλέφαρο. Ένα χαρακτηριστικό που έχεις από την ημέρα που γεννήθηκες. Όχι δε γέρασες, ούτε χρησιμοποίησες κάποια λάθος κρέμα ματιών: είναι απλά στο DNA σου. Αν παρατηρήσεις τη μητέρα σου, την αδερφή σου ή την γιαγιά σου, ίσως, να έχουν αντίστοιχο θέμα.

Πολλές γυναίκες το αποκαλούν «πρόβλημα». Προσωπικά, το θεωρώ «χαρακτηριστικό» -απλά έχω κάνει «προπόνηση» μπροστά στον καθρέφτη κι έχω ανακαλύψει τι μακιγιάζ μου ταιριάζει απόλυτα, όπως αναφέρει το bovary.

Κάτι που πρέπει να κάνουν όλες οι γυναίκες, ανεξάρτητα από τα χαρακτηριστικά τους. Όλες πρέπει να περάσουμε μερικές ώρες στον καθρέφτη και να ανακαλύψουμε τι πραγματικά μας ταιριάζει.

Ας επικεντρωθούμε, όμως, στο πεσμένο βλέφαρο -σ' αυτό το καπάκι που καλύπτει το άνω κινητό βλέφαρο- κι ας δούμε τι makeup look ταιριάζει απόλυτα και τι όχι.

Ας ξεκινήσουμε από τα don'ts.

Για αρχή, ας βάλουμε ένα μεγάλο NOT, στο αγαπημένο κατά τ' άλλα και τόσο ρετρό προϊόν... το eyeliner.

Αν σκοπεύεις να το φορέσεις όπως η Audrey Heburn και η Marylin Monroe, δηλαδή λεπτό στις εσωτερικές ρίζες και πιο χοντρό στις εξωτερικές, καλό είναι να αλλάξεις την συνηθισμένη σου τακτική και να δοκιμάσεις μια νέα.

Θα χρειαστεί να βγεις αρκετά στις εξωτερικές γωνίες και να ξεπεράσεις το σημείο που διπλώνει το άνω κινητό βλέφαρο για να δώσεις cat eye αισθητική στα μάτια σου.

Επίσης, όπως κι αν κάνεις την γραμμή, να ξέρεις ότι δεν θα φανεί ιδιαίτερα, ενώ είναι, σχεδόν, σίγουρο ότι θα λερώσεις αρκετά το καπάκι σου.

Μπορεί το cat eye look να μην είναι το δυνατό μας σημείο, το smokey, όμως, είναι ιδανικό και μάλιστα στις γυναίκες που έχουν πεσμένο βλέφαρο είναι πάντα πιο εντυπωσιακό. Παράλληλα, μεγαλώνει ιδιαίτερα και το σχήμα των ματιών τους.

Μην ξεχνάς πάντα να ελέγχεις την σκιά που έχεις εφαρμόσει στο κινητό σου βλέφαρο με ανοιχτά μάτια και να είσαι σίγουρη ότι την έχεις ντεγκραντάρει, την έχεις σβήσει σωστά για να μεγαλώνει το σχήμα των ματιών σου.

Aν χρειάζεσαι έμπνευση για makeup looks από διάσημες καλλονές, μια ματιά σε αυτά της Blake Lively και Jennifer Lawrence, θα σου δώσουν πολλές ιδέες για μακιγιάζ. Δεν είναι τυχαίο ότι οι δύο κυρίες επιμένουν να τονίζουν κυρίως τα χείλη τους.

Ωστόσο, δεν είναι λίγες οι φορές που αναδεικνύουν τα μάτια τους με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο.

Tέλος, να είσαι πάντα γεναιώδορη με τη μάσκαρα. Να τονίζεις τις βλεφαρίδες σου από τις ρίζες έως τις άκρες. Όσο πιο πυκνές και μακριές δείχνουν, τόσο πιο εντυπωσιακό το μακιγιάζ των ματιών σου!