Η έξοδος στις αγορές, η ομαλή πορεία των ελληνικών ομολόγων, καθώς επίσης και η προσέλκυση επενδυτών, αποτελούν βασικές επιδιώξεις του υπουργείου Οικονομικών για το επόμενο διάστημα, οι οποίες συναρτώνται, όμως, από την δημιουργία ευνοϊκού κλίματος για την ελληνική οικονομία.

Οι εκτιμήσεις- αναλύσεις με θετικό πρόσημο για την ελληνική οικονομία, αποτελούν το ζητούμενο για το ΥΠΟΙΚ. Στην κατηγορία, ωστόσο, των... ευνοϊκών προβλέψεων για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, δεν περιλαμβάνονται αυτές που έκανε η Citigroup. Η αμερικανική τράπεζα κρατάει χαμηλά τον πήχη του ρυθμού ανάπτυξης της οικονομίας, τόσο για φέτος όσο και την επόμενη τετραετία.

Συγκεκριμένα η Citigroup προβλέπει πως το ελληνικό ΑΕΠ θα επιβραδυνθεί στο 1,4%, θα ανέλθει στο 1,5% το 2021, ενώ θα πατήσει και πάλι φρένο το 2022, (θα διαμορφωθεί στο 1,3%). Για το 2023 οι εκτιμήσεις της αμερικανικής τράπεζας, κατεβάζουν τον ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας στο 1,1%.

Σ’ ό,τι αφορά στο πρωτογενές πλεόνασμα, η Citigroup στην έκθεσή της, ότθια θα ανέλθει στο 3,2% το 2019 και στο 3,1% το 2020.