Μία εκδήλωση υπό σκέψη περιπλανιέται εδώ και μέρες στο μυαλό των ανθρώπων του Καρναβαλιού και του Καρναβαλικού Οργανισμού. 

Πρόκειται για την εκδήλωση που είναι να φιλοξενήσει τα όσα δεν έγιναν στην τελετή έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού, λόγω του γνωστού "στραπάτσου" και της δυνατής βροχής που κόστισε στους ιθύνοντες και στην δημοτική αρχή της φετινής γιορτής. 

Μια εκδήλωση που θα υλοποιηθεί το καλλιτεχνικό μέρος και που δεν έγινε κατά την διάρκεια της τελετής. Η αρχική σκέψη ήταν να πραγματοποιηθούν τα δρώμενα με τους καλλιτέχνες που θα φιλοξενούσε στο πρόγραμμα της η τελετή έναρξης. Τη Νίνα Λοτσάρη, την Βασιλική Καραγιάννη και όλα τα υπόλοιπα ονόματα των Πατρινών κυρίως καλλιτεχνών που τελικά δεν είχαν εμφανιστεί καν στη σκηνή. 

Καλλιτέχνες που παρόλο που δεν εμφανίστηκαν πληρώθηκαν για την τελετή έναρξης ή τουλάχιστον είναι να πληρωθούν με βάση το συμβόλαιο που έχουν υπογράψει. Η δεύτερη σκέψη που ακολούθησε ήταν να αφήσουν στην άκρη όλα αυτά που ήταν να γίνουν στην τελετή και το στραπάτσο που έπαθαν και να προχωρήσουν στην διοργάνωση μιας εκδήλωσης από την αρχή. 

Μιας εκδήλωσης που θα είχε ως κράχτη ένα όνομα από την Αθήνα που παρουσιάζει μία συγκεκριμένη μορφή event και το οποίο ταιριάζει απόλυτα με το ύφος του Πατρινού Καρναβαλιού. Το όνομα αυτό (πρόκειται για σχήμα, όχι για πρόσωπο), έχει έρθει και στο παρελθόν και σε άλλα καρναβαλικά events που έχουν διοργανώσει νυχτερινά καταστήματα της Πάτρας. 

Μαζί τους θα είναι και ένας γνωστός - διάσημος συνθέτης που το τελευταίο διάστημα έχει αναπτύξει σχέσεις με την Πάτρα. Η σκέψη αυτή όμως δεν προχώρησε την τελευταία στιγμή. Προφανώς το μπάτζετ σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα χρήματα που ήδη έχουν δαπανηθεί για τους καλλιτέχνες της τελετής έναρξης, αλλά και με δεδομένο το κλείσιμο των Locomondo, για την τελετή λήξης, θα έφτανε σε μεγάλα ύψη που θα ξέφευγαν από τον προϋπολογισμό.  

Οπότε η σκέψη που πλέον έχει επικρατήσει και ενδέχεται να ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες ημέρες είναι να γίνει μία εκδήλωση στην πλατεία Γεωργίου, με βάση το καλλιτεχνικό πρόγραμμα που ήταν να παρουσιάσουν τα καρναβαλικά πληρώματα, υπό τις οδηγίες της σκηνοθεσίας του καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, Σταύρου Τσακίρη. 

Η εκδήλωση αυτή εφόσον γίνει (γιατί ακόμα δεν είναι σίγουρο) θα υλοποιηθεί στα τέλος του μήνα ή στις τρεις με τέσσερις πρώτες ημέρες του Μαρτίου. Η πρόθεση είναι να γίνει από την στιγμή που ήδη οι δημότες της Πάτρας έχουν πληρώσει ένα υψηλό χρηματικό ποσό για μία εκδήλωση που δεν είδαν. Αυτό που αναμένεται να αποφασιστεί είναι ο τρόπος που θα εμπλουτιστεί αυτή η εκδήλωση. Και υπάρχει και μία απαραίτητη προϋπόθεση: Να συμφωνήσουν και τα πληρώματα.