Σαρανταέξι «θίασοι» χάρισαν στιγμές άφθονου γέλιου σε όσους παρακολούθησαν την Τετάρτη το απόγευμα στο Royal Theater, την δράση «Περιοδεύων Θίασος» στα πλαίσια του 54ου Παιχνιδιού του Κρυμμένου Θησαυρού, που διοργανώνει η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας» σε συνεργασία με ομάδα πληρωμάτων, που αποτελεί την οργανωτική ομάδα.

Σαρανταέξι πληρώματα ανέβηκαν στην σκηνή του Royal, άλλοτε ολιγομελή και άλλοτε πολυπληθή, άλλοτε με μίνιμαλ σκηνικό και άλλοτε με σκηνοθεσία…υπερπαραγωγή! Το θέμα είχε δοθεί μέρες πριν «Δημιουργήστε και παρουσιάστε το trailer μιας κινηματογραφικής ταινίας με θεατρικό τρόπο. ΤοTrailer να συνοδεύεται από το αντίστοιχο χαρακτηριστικό soundrack».


Τα πληρώματα είχαν κάνει πρόβες, είχαν προσαρμοστεί στις ενδυματολογικές απαιτήσεις του σεναρίου και έστηναν πολύ γρήγορα το σκηνικό για το πολυπόθητο 3λεπτο τρέιλερ.

Γνώριμοι διάλογοι από παλιές ελληνικές ταινίες, αποσπάσματα από πασίγνωστες βραβευμένες κινηματογραφικές ταινίες, επίσημα video-clip από τα soundtrack γνωστών ταινιών αλλά και χορευτικά αποσπάσματα, ήταν μερικά μόνο από όσα παρουσίασαν τα πληρώματα που συμμετείχαν.

Μουσική, χρώματα, έπιπλα, υφάσματα και ιδιαίτερες κατασκευές και αξεσουάρ επιστρατεύτηκαν για να μπορέσει ο κάθε … θίασος να αποδώσει με το ταλέντο του το τρέιλερ που είχε ζητηθεί. Όλοι οι παρευρισκόμενοι το απήλαυσαν ιδιαίτερα ενώ με κινητά και φωτογραφικές μηχανές απαθανάτισαν τις μοναδικές στιγμές που έζησαν.

Guest εμφάνιση στη σκηνή, έκανε ο… «Θησαυρούλης», η επίσημη μασκότ του 54ου Κρυμμένου Θησαυρού, που όπως τονίστηκε από την Οργανωτική επιτροπή του Κ.Θ. «τρέφεται με αγκαλιές και με φωτογραφίες, για αυτό αν τον συναντήσετε μη διστάσετε να τον αγκαλιάσετε και να φωτογραφηθείτε μαζί του, όσο είναι ψηλά τα επίπεδα αγκαλιάς εμφανίζεται, αλλιώς κρύβεται».


Όσο για την Κριτική Επιτροπή; Έκανε είσοδο ως το συνεργείο με τις…καθαρίστριες σε μια προσπάθεια να … καθαρίσει την σκηνή μετά την οσκαρικού τύπου εμφάνιση των παρουσιαστών. Το έργο της βαθμολογίας αναμένεται δύσκολο για την Κριτική Επιτροπή, καθώς όλα τα πληρώματα παρουσίασαν αξιόλογα και ευφάνταστα τρέιλερ.

Τα 10 πρώτα πληρώματα σε βαθμολογία για την συγκεκριμένη φάση, θα κληθούν να παρουσιάσουν ξανά το τρέιλερ τους την Παρασκευή 8 Μαρτίου, στην πλατεία Γεωργίου σε ώρα που θα ανακοινωθεί προσεχώς. Το επόμενο ραντεβού των πληρωμάτων θα γίνει το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου
στις 16.00 με το παιχνίδι πλοήγησης «Η αρπαγή του αυλητή». 

(Οι φωτογραφίες είναι από την Κaravaggelis - WedbyArt).