Εξαιρετική δράση έλαβε χώρα την Τετάρτη στις εγκαταστάσεις της Παναχαϊκής Γυμναστικής Ένωσης.

Το θεραπευτικό-παιδαγωγικό κέντρο Μέριμνα σε συνεργασία με το καινοτόμο πρόγραμμα Πυθαγόρας διοργάνωσε μια ημερήσια εκδρομή-ενημέρωση στους χώρους της Παναχαϊκής, για μια αντιπροσωπεία παιδιών του ιδρύματος.

Η εκδήλωση περιελάμβανε ξενάγηση στις εγκαταστάσεις του συλλόγου, ομιλία στα παιδιά της Μέριμνας από μέλη της επιστημονικής ομάδας του προγράμματος στην αίθουσα των τροπαίων της ομάδας, καθώς και αθλητικές δραστηριότητες στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Την υποδοχή των παιδιών έκανε ο πρόεδρος της ερασιτεχνικής Παναγιώτης Σεμιτέκολος με τον Διευθυντή και εμπνευστή του προγράμματος Μάρκο Μυκωνιάτη.

Στα παιδιά μίλησαν αρχικά τα μέλη της επιστημονικής ομάδας του προγράμματος κος Κωστόπουλος Γιώργος (Ομότιμος καθηγητής ιατρικής), ο Παναγόπουλος Θάνος (φυσικοθεραπευτής) και ο υπεύθυνος της Ακαδημίας μπάσκετ Κοντογιάννης Γιώργος.

Έπειτα ο Μάρκος Μυκωνιάτης αναφέρθηκε επιγραμματικά στην ιστορία της Παναχαϊκής τονίζοντας τις σημαντικότερες στιγμές στην ιστορία του συλλόγου. Ο λόγος δόθηκε έπειτα στα παιδιά σε ένα διαδραστικό παιχνίδι ερωτήσεων και απαντήσεων σχεδιασμένο ειδικά για την σημερινή δράση.

Ακολούθησε πολύ παιχνίδι χώρο του ποδοσφαίρου,με τα παιδιά της Μέριμνας να απολαμβάνουν το καινούριο γήπεδο και την πανέμορφη μέρα.
Την αποστολή των παιδιών της Μέριμνας ακολουθούσαν οι καθηγητές φυσικής αγωγής και αθλητισμού Κανελλόπουλος Κώστας και Χάρης Αργυρόπουλος.