Στις 6 Μαρτίου αναμένεται να έρθει στην Πάτρα η κινεζική αποστολή που θα πάρει μέρος ενεργά στο Πατρινό Καρναβάλι, δίνοντας το δικό της ξεχωριστό χρώμα στην μεγάλη γιορτή της πόλης. 

Μιλάμε ασφαλώς για τον Κινέζικo Δράκο, το άρμα του Κινέζικου καρναβαλιού που θα πάρει μέρος στις παρελάσεις της Πάτρας σε μία προσπάθεια για την συνένωση των δύο καρναβαλιών και πολιτισμών, μέσα από το λαϊκό στοιχείο που απαρτίζει τις εκδηλώσεις αυτές. 

Η αποστολή των Κινέζων που θα έρθουν στην Πάτρα θα απαρτίζεται από 26 ακροβάτες χορευτές μέλη του κινέζικου θιάσου Flying Dragons and Dancing Lions Team of Cuigezhuang Township και οι οποίοι θα εντυπωσιάσουν με τα καμώματα τους, τους Πατρινούς, την τελευταία εβδομάδα του Πατρινού Καρναβαλιού. 

Στη κινέζικη αποστολή, πέρα από τους ακροβάτες θα υπάρχουν υψηλά ιστάμενα πρόσωπα της μακρινής χώρας. Αυτός που αναμένεται να ηγηθεί της αποστολής θα είναι ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού της Κίνας που θα συνοδεύεται από τον αντίστοιχο πρέσβη τους, ενώ μαζί τους θα είναι εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων του Πεκίνου, αλλά και άλλα πρόσωπα του επιχειρηματικού κόσμου της χώρας τους. 

Οι Κινέζοι θα βρίσκονται στην Πάτρα από τις 6 Μαρτίου έως και την Καθαρά Δευτέρα. Θα ζήσουν δηλαδή από κοντά όλα αυτό το κλίμα της τελευταίας εβδομάδας του Πατρινού Καρναβαλιού και θα έχουν την ευκαιρία να δουν μπροστά στα μάτια τους να εξελίσσεται η κορύφωση της μεγάλης γιορτής. 

Άλλωστε, όπως ήδη έχει ανακοινωθεί, πριν από το τελευταίο Σαββατοκύριακο, θα πραγματοποιηθούν δύο παραστάσεις δρόμου, με τους χορευτές και τους ακροβάτες να παρουσιάζουν τον ιερό δράκο, ένα σύμβολο της κινέζικης κουλτούρας. Η μία παράσταση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στις 7 Μαρτίου στην Αγυιά και η άλλη την Παρασκευή στις 8 του μήνα στα Ζαρουχλέικα. 

Το δρώμενο θα πραγματοποιηθεί τόσο το Σαββάτο στην νυχτερινή ποδαράτη όσο και την Κυριακή στη μεγάλη παρέλαση της Κυριακής. Στο μεσοδιάστημα η κινέζικη αποστολή θα επισκεφτεί συνοδευόμενη από τους εκπροσώπους του δήμου, αλλά και συνεργάτες του, διάφορα σημεία αναφοράς της Πάτρας, όπως την Αχαΐα Κλάους, το Κάστρο και το Ρωμαϊκό Ωδείο.