Σημαντικό πρόβλημα υπάρχει τις τελευταίες ημέρες στο λιμάνι της Πάτρας. 

Σύμφωνα με αρκετούς επαγγελματίες οδηγούς φορτηγών η καθυστέρηση τις τελευταίες ημέρες είναι μεγάλη και τα οχήματα περιμένουν με τις ώρες στην ουρά για να ανέβουν στα πλοία των δρομολογίων και να αναχωρήσουν για Ιταλία. 

Μάλιστα τις προάλλες, οι οδηγοί μην αντέχοντας άλλο την αναμονή, ξεκίνησαν να κορνάρουν και να διαμαρτύρονται, περιμένοντας για ώρες στην ουρά τον σχετικό έλεγχο που θα τους έδινε το πράσινο φως για να επιβιβαστούν μαζί με το φορτηγό τους στο πλοίο. 

Το όλο θέμα σύμφωνα με πληροφορίες έχει να κάνει μετά από τις περικοπές που αποφάσισαν να κάνουν οι αρμόδιες αρχές του λιμανιού μειώνοντας το προσωπικό των σεκιούριτι, προφανώς για λόγους οικονομίας. 

Ορισμένοι σεκιουριτάδες απολύθηκαν και έτσι μειώθηκαν τα άτομα που έλεγχαν όλα τα αυτοκίνητα και τα φορτηγά προτού να μπουν στα πλοία της γραμμής Πάτρα - Ιταλία. 

Η απόφαση όμως αυτή φαίνεται ότι έχει αρνητικά αποτελέσματα ως προς την λειτουργία του νέου λιμανιού, γεγονός που έχει γίνει αισθητό στους οδηγούς φορτηγών που θέλουν να περάσουν το όχημα τους για να φτάσουν στο προορισμό τους στην ώρα τους, σύμφωνα με τις επιταγές που έχουν από τις εταιρίες τους. 

Η παραμικρή καθυστέρηση μπορεί να τους κοστίσει και το όλο θέμα δεν έχει να κάνει απλά και μόνο με την ταλαιπωρία τους. Εξάλλου, αρκετά φορτηγά έχουν εμπορεύματα νωπά που οποιαδήποτε καθυστέρηση μπορεί να τα χαλάσει και να δημιουργήσει πρόβλημα στην μεταφορά τους. 

Λειτουργούν μόλις πέντε πύλες

Πριν από τις απολύσεις λειτουργούσαν οχτώ πύλες με δύο υπαλλήλους, ένας αριθμός που ήταν μικρός, σχετικά με την κίνηση που έχει το νέο λιμάνι. Σκεφτείτε όμως τι γίνεται τώρα όπου λειτουργούν μόλις πέντε πύλες με έναν υπάλληλο. 

Όλα αυτά τη στιγμή που οι οδηγοί και οι εταιρίες τους έχουν το δικαίωμα επιλογής και μπορούν εύκολα να αλλάξουν λιμάνι και να προτιμήσουν αυτό της Ηγουμενίτσας το οποίο, άλλωστε, σύμφωνα με τους επαγγελματίες μεταφορείς έχει εξελιχτεί, είναι πιο λειτουργικό και γενικότερα έχει μεγαλύτερη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια σε σύγκριση με το δικό μας. 

Πρόκειται, δηλαδή, για μία άστοχη ενέργεια αυτών που αποφάσισαν τη μείωση των σεκιουριτάδων και που μάλλον θα πρέπει να ξανασκεφτούν.