Μπορεί οι φορείς να συζητούν ακόμα το θέμα του Ανατολικού Πάρκου της Πάτρας και οι συσκέψεις για το πως θα καταφέρουν να επιμορφώσουν τους Ρομά που ζουν στο καταυλισμό του Ριγανόκαμπου να διαδέχονται η μία την άλλη, όμως την ίδια ώρα οι κάτοικοι της περιοχής της Εγλυκάδας, συνεχίζουν να υποφέρουν στην κυριολεξία, φοβούμενοι για τις ζωές και τις περιουσίες τους. 

Τι και αν το θέμα έχει σταματήσει να απασχολεί σε τόσο μεγάλο βαθμό τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης; Σύμφωνα με τους κατοίκους των συνοικιών του Ανατολικού Διαμερίσματος της Πάτρας και ειδικότερα αυτών που είναι δίπλα σχεδόν από τον καταυλισμό, η κατάσταση όχι μόνο δεν έχει βελτιωθεί, αλλά είναι ίδια και χειρότερη. 

Η παραβατικότητα των Ρομά συνεχίζεται, με ανήλικους και ενήλικους να προσπαθούν κάθε φορά να μπουν σε σπίτια, καταστήματα και αυτοκίνητα, σκαρφαλώνοντας σε μπαλκόνια και ορόφους, αδιαφορώντας αν την ίδια ώρα είναι οι ένοικοι μέσα. Μόνο τις προάλλες σε ένα σπίτι που βρίσκεται κοντά στον καταυλισμό άγνωστοι δράστες, μπήκαν μέσα, έσπασαν το παράθυρο και έκλεψαν ένα ηχοσυσύστημα, κινητά, χρήματα και διάφορα άλλα πράγματα, φεύγοντας από εκεί με πλούσια λεία. 

Δεν είναι όμως το μοναδικό περιστατικό που έχει γίνει το τελευταίο διάστημα και όλα αυτά προέρχονται, σύμφωνα με τους κατοίκους, αλλά και την Αστυνομία, από τους Ρομά που ζουν στο καταυλισμό, ορισμένοι εκ των οποίων έχουν αναπτύξει ιδιαίτερα παραβατική δράση, προερχόμενοι από γειτονικές χώρες και έχοντας οργανωθεί σε συμμορίες που ελέγχουν και τους υπολοίπους. 

Οι κάτοικοι υποστηρίζουν ότι η τελευταία φουρνιά των εισβολέων του καταυλισμού είναι αδίστακτη και δεν τους σταματάει τίποτα. 

Σύμφωνα με τους ίδιους η πολιτεία και η Αστυνομία τους έχει αφήσει στο έλεος του Θεού, ενώ αρκετοί από αυτούς τα έχουν και με την δημοτική αρχή, τονίζοντας ότι οι λύσεις που προτείνει για την σταδιακή τους επιμόρφωση, δείχνουν ότι είτε δεν ξέρει το πρόβλημα, είτε προσπαθεί να το προσαρμόσει στις ιδεολογικές της αρχές, αντιμετωπίζοντας το περισσότερο με ουτοπιστικές μεθόδους, παρά με ρεαλισμό.