Με νωπό τον επιτυχημένο απόηχο των περιφερειακών Καρναβαλουπόλεων σε Άγιο Βασίλειο, συνοικία Μακρυγιάννη, Ιτιές, Ζαβλάνι και Γηροκομειό το Καρναβάλι των Μικρών επιστρέφει στο κέντρο της πόλης και δίνει ραντεβού με τους μικρούς καρναβαλιστές στα Υψηλά Αλώνια το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 23 και 24 Φεβρουαρίου.

Κεντρική Καρναβαλούπολη και Baby Rally εγγυώνται δυο αξέχαστα πρωινά αγκαλιάζοντας με ευαισθησία τους μικρούς και ταξιδεύοντάς τους στη χώρα της ανεμελιάς, του παραμυθιού, του παιχνιδιού, της διασκέδασης αλλά και της δημιουργίας, της φαντασίας και της καρναβαλικής διάθεσης.

Οι εκδηλώσεις του Καρναβαλιού των Μικρών κλιμακώνονται το Σαββατοκύριακο μια εβδομάδα πριν την Μεγάλη Παρέλαση των Μικρών, που θα κλέψει τις καρδιές μικρών και μεγάλων.

Τα Υψηλά Αλώνια φορούν τα γιορτινά τους και σε ένα καρναβαλικό σκηνικό από στοιχεία και κατασκευές του Καρναβαλικού Εργαστηρίου υπόσχεται αξέχαστες στιγμές στους μικρούς μπόμπιρες του Καρναβαλιού μας.


Το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου από τις 10.30 έως τις 14.00 στην Κεντρική Καρναβαλούπολη την τιμητική τους θα έχουν τα δημοτικά σχολεία και σύλλογοι, που θα παρουσιάσουν τα δικά τους θεάματα (θεατρικά σκετς ή παντομίμες ή χορευτικά), με πρωταγωνιστές τα ίδια τα παιδιά. Τα ίδια τα παιδιά δημιουργούν και μας προσφέρουν τη δουλειά τους.

Οι δράσεις περιλαμβάνουν επίσης:

-Υπαίθρια Παράσταση ακροβατικής-χορού-κλοουνερί- διαδραστικό εργαστήρι θεατρικού παιχνιδιού «Ο Μαουρίσιο θέλει να πάει ψηλά»

-Παράσταση από τους X-Saltibagos, αποτελούμενη από έναν ξυλοπόδαρο και έναν ζογκλέρ διάρκειας, με ζογκλερικά, ταχυδακτυλουργικά, ακροβατικά και συμμετοχή του κοινού.

-Γαϊτανάκι από το Χορευτικό του Χρήστου Γιαννόπουλου

-Χορευτικά από το Athletic Dance Studio

-Κατασκευή Μάσκας- Καπέλου

-Καρναβαλικά χτενίσματα και Facepainting από το 6ο ΕΠΑΛ Πάτρας

Χορός, τραγούδι, ομαδικά, διαδραστικά παιχνίδια, παραστάσεις με πρωταγωνιστές τα ίδια τα παιδιά παιχνίδια και παραμυθένια ατμόσφαιρα θα δημιουργήσουν τις κατάλληλες συνθήκες για να δημιουργήσουν μια πανέμορφη Καρναβαλούπολη, ιδανική για να περάσουν υπέροχα τα παιδιά!


Την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου από τις 10.30 έως τις 14.00 στα Υψηλά Αλώνια τη σκυτάλη θα πάρει το αγαπημένο και ιστορικό παιχνίδι του Πατρινού Καρναβαλιού, το Baby Rally, που φέτος πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Κλάδο Λυκοπούλων της Περιφέρειας Προσκόπων Δυτικής Πελοποννήσου.

Οι καρναβαλικοί μπόμπιρες με τα μεταμφιεσμένα ποδήλατά τους εν δράσει λοιπόν. Δίνουν ραντεβού στο σχολικό συγκρότημα Τεμπονέρα στις 10.00 όπου θα χωριστούν σε ομάδες και θα παραλάβουν τους αριθμούς συμμετοχές τους. Οι μικροί με τα ποδήλατά τους (απαραίτητη προϋπόθεση για την συμμετοχή είναι η καρναβαλική μεταμφίεση τόσο του ποδηλάτου όσο και του αναβάτη και η ηλικία των 6-12 ετών για τους συμμετέχοντες) θα χωριστούν σε δυο κατηγορίες: α)παιδιά ηλικία 6-9 ετών και β)παιδιά ηλικίας 10-12 ετών. Αμέσως μετά θα αρχίσει η καρναβαλική ποδηλατοδρομία (παρέλαση παιδιών με τα ποδήλατα) με κατεύθυνση την πλατεία Υψηλών Αλωνίων.

Τα παιχνίδια του Baby Rally για τις δυο κατηγορίες των παιδιών θα ξετυλιχτούν στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων και για κάθε κατηγορία θα δοθούν 5 βραβεία καλλιτεχνικής αμφίεσης, 5 βραβεία κωμικής αμφίεσης και 5 βραβεία – βαθμολογία γενικής κατάταξης για τα παιχνίδια. Οι συμμετέχοντες θα βαθμολογηθούν από την Κριτική Επιτροπή του Πατρινού Καρναβαλιού 2019, ενώ θα δοθούν αναμνηστικοί έπαινοι συμμετοχής για όλα τα παιδιά που θα συμμετάσχουν.

Τα παιδιά εφοδιασμένα με χαρούμενη καρναβαλική διάθεση, πνεύμα συνεργασίας και διάθεση συμμετοχής θα είναι η ιδανικότερη συνθήκη για την επιτυχία του Baby Rally.