Η κριτική του ΚΚΕ έχει να κάνει με το έργο του υπουργού Υγείας, όπως οι τεράστιες ελλείψεις στα νοσοκομεία, η υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και η εμπορευματοποίησή τους. Αυτό είναι το κύριο, επισήμανε μεταξύ άλλων ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας στο Α' πρόγραμμα της ΕΡΑ, το πρωί της Τετάρτης 20 Φλεβάρη, ερωτηθείς σχετικά με το δάνειο που πήρε ο κ. Πολάκης και την αντιπαράθεση που εκφράζεται. Για το δάνειο, πρόσθεσε, υπάρχουν η Τράπεζα της Ελλάδας, οι αρμόδιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί για να εξετάσουν εάν είναι σύννομη η παροχή δανείου αλλά και ό,τι προέκυψε με τον διοικητή κ. Στουρνάρα.

Ο Ν. Καραθανασόπουλος επισήμανε πάντως πως υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες που προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα με πολύ λιγότερα από 7.500 ευρώ, καλούνται να πληρώσουν τους φόρους που έχουν επιβληθεί, να σπουδάσουν τα παιδιά τους σε άλλη πόλη και ταυτόχρονα να γλιτώσουν το σπίτι τους από τους πλειστηριασμούς που προωθεί η κυβέρνηση.

Όσον αφορά τις ανακατατάξεις και τις μετεγγραφές βουλευτών στον ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι το ΚΚΕ εδώ και καιρό είχε επισημάνει τη μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε σοσιαλδημοκρατικό κόμμα. Πρόσθεσε πως είναι φυσικό να υπάρχουν μετεγγραφές, από τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ εφάρμοσε και συνέχισε την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και έτσι σήμερα βλέπουμε να απολαμβάνει τη στήριξη υπουργών των μνημονιακών κυβερνήσεων που παλαιότερα κατήγγειλε ως αντιπολίτευση.

Οι διαφορές ανάμεσα στα κόμματα έχουν μικρύνει πάρα πολύ και κριτήριο για τον λαό πρέπει να είναι η πείρα του και η κάλυψη των αναγκών του. Ο λαός να αποδράσει από το δίπολο που προσπαθούν να στήσουν και να κρίνει με βάση την πολιτική στάση του κάθε κόμματος, κατέληξε ο Ν. Καραθανασόπουλος.


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ Ν. ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΑ ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ