Έχεις πάει λαϊκή ή στο μάρκετ και μετά την απόφαση να κάνεις υγιεινή διατροφή, έχεις επιστρέψει σπίτι με δύο σακούλες λαχανικά.

Αν δεν θέλεις να ζήσεις το ίδιο σκηνικό με μαραμένα λαχανικά στα ράφια του ψυγείου, κάνε την σωστή προετοιμασία και βοήθησε τα λαχανικά σου να παραμείνουν φρέσκα για περισσότερο καιρό, όπως αναφέρει το queen.

Με το που επιστρέψεις σπίτι, καθάρισε τα λαχανικά: Κόψε τα κοτσάνια από τα λαχανικά ή το κεντρικό χοντρό κοτσάνι και πέταξε όσα φύλλα είναι κίτρινα και μαραμένα. Γενικά, επειδή μπορεί να μην το δεις όταν τα αγοράζεις, κάποιες μπάμιες για παράδειγμα, μπορεί να είναι χαλασμένες και να ευνοήσουν την αλλοίωση και στις υπόλοιπες. Ξεφορτώσου όλα τα μαραμένα ή λιγότερο φρέσκα εξ΄ αρχής.

Επόμενο στάδιο: Το πλύσιμο!

Πλύνε τα λάχανα και τις λαχανίδες (kale) σε τρεχούμενο νερό στο νεροχύτη. Πρόσεξε το νερό να είναι κρύο και να φύγει το τυχόν χώμα που υπάρχει

Επόμενο βήμα: Στέγνωμα

Το ειδικό εργαλείο που δρα σαν στεγνωτήρας για τα λαχανικά και τις σαλάτες έχει εδώ τη θέση του. Πρέπει να απομακρύνεις όλη την υγρασία αλλιώς τα λαχανικά σου θα μαραθούν.

Και τώρα σωστή συντήρηση: Τύλιξε τα λαχανικά σε στεγνή πετσέτα, βάλτα σε πλαστική σακούλα αποθήκευσης και φύλαξέ τα στο συρτάρι του ψυγείου που είναι ειδικό για λαχανικά, Πρόσεξε να μην μπερδεύεις τα φρούτα παρέα με τα λαχανικά, μιας και το αέριο που αποδεσμεύουν φρούτα όπως το μήλο ή το αβοκάντο, θα διαβρώσει και τα λαχανικά σου.

Τα λαχανικά θα αντέξουν τουλάχιστον μια βδομάδα στο ψυγείο. Αν βλέπεις πως έχουν λίγο μαραθεί, απλά βάλτα σε μπολ με παγωμένο νερό με παγάκια μέσα για 15 λεπτά για να τα επαναφέρεις.