Με τον καλύτερο τρόπο έκλεισε ο κύκλος των παραστάσεων του Campare17, το περασμένο Σάββατο, στο Ghetto, μιας παράστασης που έχει δημιουργηθεί από νεαρά παιδιά της Ανώτατης Δραματικής Σχολής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας. 

Η παράσταση φανερώνει έναν άλλο Ευριπίδη, μέσα από μία διαφορετική οπτική γωνία που συνέλαβε η σκηνοθέτης Γεωργία Καλογεράτου (Πατρινή και απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, αλλά και του τμήματος Θεατρικών Σπουδών) και υλοποίησαν πάνω στο θεατρικό σανίδι οι τέσσερις μαινάδες - πρωταγωνίστριες, Λίνα Ζαχαροπούλου, Κυριακή Ζήση, Πέπη Παπαδοπούλου και Δήμητρα Ταρούση, συνοδευόμενες από το πιάνο του Χρήστου Αλεξανδρόπουλου. 

Το έργο βασίζεται πάνω στις Βάκχες και παρουσιάζει έναν Ευρυπίδη σε ύφος γκροτέσκο, χωρίς όμως να χάνεται σε κανένα σημείο η δραματικότητα και η λυρικότητα του όλου έργου του μεγάλου δραματουργού, αλλά ούτε και το τραγικό του στοιχείο, με αποκορύφωμα την αποκάλυψη της τραγωδίας και την τιμωρία του υβριστή Πενθέα, μια τιμωρία που φανερώνει ταυτόχρονα το δισυπόστατο της ανθρώπινης ύπαρξης. 


Όλα αυτά το έργο τα παρουσιάζει με μία φεμινιστική ματιά, από την οπτική γωνία της γυναίκας, με αποτέλεσμα η λυρικότητα και το δραματικό στοιχείο των Βακχών να δένουν αρμονικά με το γκροτέσκο ύφος, με την πλοκή να προχωρά σε ένα μία σκηνή καμπαρέ, βγάζοντας συναίσθημα, αλλά και αρκετό γέλιο το οποίο αναδεικνύεται μέσα από την επαφή των ηθοποιών με το κοινό. 

Στο φινάλε των παραστάσεων που έγινε το Σάββατο ο κόσμος χειροκρότησε τους πρωταγωνιστές, αλλά και την σκηνοθέτιδα, ενώ το έργο αποκάλυψε το ταλέντο που υπάρχει σε αυτή την πόλη, αλλά και την θεατρική κουλτούρα που έχει μέσα του το κοινό της Πάτρας. Μένει να δούμε πότε η παράσταση θα ξεκινήσει περιοδεία. 


(Οι φωτογραφίες είναι από τους Παναγιώτη Καλογεράτο και Αγγελική Γιαννακοπούλου).