Χωρίς ακτινολογικό μηχάνημα είναι εδώ και 25 ημέρες το Κέντρο Υγείας του Αγίου Αλεξίου στην Πάτρα! 

Σε μία πόλη 250.000 κατοίκων και σε μία περίοδο όπου θερίζουν οι ιώσεις, οι πνευμονίες και οι γρίπες, η κυριότερη δομή της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην Πάτρα μοιάζει να είναι σε κατάσταση αποσύνθεσης. 

Το χαρακτηριστικό της αποσύνθεσης αυτής είναι ότι μετά την βλάβη που είχε υποστεί για κάτι μήνες το τηλεφωνικό κέντρο του Αγίου Αλεξίου, πλέον χάλασε το ακτινολογικό μηχάνημα, με αποτέλεσμα οι ασφαλισμένοι που θέλουν να βγάλουν μία ακτινογραφία να είναι αναγκασμένοι να τρέξουν είτε στα δημόσια νοσοκομεία, κλείνοντας εκεί ραντεβού, είτε να καταφύγουν στον ιδιωτικό τομέα, πληρώνοντας από την τσέπη τους. 

Όλα αυτά σε μία περίοδο που θερίζουν οι ιώσεις και το ακτινογραφικό μηχάνημα είναι απαραίτητο για τις διαγνώσεις που είναι να κάνουν οι γιατροί στους ασθενείς. Μένει να δούμε πότε θα αποκατασταθεί η βλάβη ή θα αντικατασταθεί το μηχάνημα. Θα κάνει μήνες όπως έγινε και στην περίπτωση του τηλεφωνικού κέντρου; 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το Κέντρο Υγείας παραμένει με σημαντικές ελλείψεις τόσο στο θέμα του μηχανολογικού και τεχνολογικού εξοπλισμού, όσο και στο έμψυχο δυναμικό του, με όλες σχεδόν τις ειδικότητες να έχουν κενά και τους ασφαλισμένους να είναι τα θύματα των προβλημάτων αυτών, καθώς είναι αναγκασμένοι να υποστούν την ταλαιπωρία ενός συστήματος που ασθενεί βαριά, αυτό της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. 

Οι αλλαγές που έγιναν από την κυβέρνηση, με τα ΤΟΜΥ και τον οικογενειακό γιατρό φαίνεται να το έφεραν σε ακόμα πιο κακή κατάσταση, παρά να το βελτίωσαν...