Η Χαρά Λαμπροπούλου είναι μία Πατρινή που έχει ταξιδέψει σε πολλά μέρη του κόσμου, προχωρώντας σε αποστολές εθελοντών και αναπτύσσοντας τεράστια δράση στο να βοηθάει λαούς και χώρες που έχουν ανάγκη και που βρίσκονται σε καθεστώς φτώχειας ή καλύτερα μακριά από τα φώτα του δυτικού πολιτισμού. 

Μέρη που έχουν υποστεί φυσικές καταστροφές με τις αποστολές των εθελοντών να βρίσκονται στο πλευρό των λαών, βοηθώντας τους με ένα τέτοιο τρόπο που είναι ταυτόσημος με τα έθιμα, τα ήθη και τη κουλτούρα τους, μη αλλοιώνοντας τις παραδόσεις τους και σεβόμενοι τον πολιτισμό τους.

Εδώ και ορισμένες ημέρες η Πατρινή εθελόντρια Χαρά Λαμπροπούλου βρίσκεται στο μακρινό Νεπάλ, σε μία αποστολή του wheeling2help, σε ένα  κίνημα αγάπης και αλληλεγγύης, σε ένα μέρος έχει χτυπηθεί αρκετές φορές από φυσικές καταστροφές. 

Όπως λέει η ίδια στο wheeling2help "το Νεπάλ επλήγη από ένα φοβερό σεισμό τον Απρίλιο του 2015.  Ο φονικός σεισμός κατέστρεψε και τα 240 σπίτια στο χωριό Takure στην περιοχή Sindupalchuk. 

Τον Ιανουάριο του 2015, σε συνεργασία με την τοπική οργάνωση Conscious Impact, χτίσαμε ένα θερμοκήπιο το οποίο βοηθάει την τοπική κοινότητα μέσα από την καλλιέργεια καφέ και αβοκάντο να κερδίσει χρήματα για την ανοικοδόμηση των σπιτιών.

Το Πάσχα του 2016, βρεθήκαμε για δεύτερη φορά στην κοινότητα Takure μαζί με 37 ακόμη εθελοντές από την Ελλάδα βοηθώντας στην ανοικοδόμηση του ορφανοτροφείου και ενός σπιτιού μιας οικογένειας με τη μέθοδο earthbags (=γαιόσακοι)". 


Η υλοποίηση του όλου σχεδίου ξεκίνησε τον περασμένο Φεβρουάριο. "Τον περασμένο Φεβρουάριο, 60 εθελοντές συγκεντρώσαμε χρήματα και επισκεφθήκαμε ξανά το χωριό συμβάλλοντας στην ανοικοδόμηση 20 επιπλέον σπιτιών αλλά και την κατασκευή ενός θερμοκηπίου από bamboo για να φιλοξενήσει καρπούς που θα βελτιώσουν τη διατροφή της κοινότητας μελλοντικά.

Χτίζουμε πάντα με φυσικά υλικά, τούβλα ασφαλή για το σεισμό και φιλικά προς το περιβάλλον τα οποία είναι πιο φθηνά και πιο γερά από τα παραδοσιακά τούβλα που παράγονται στην πρωτεύουσα και μολύνουν την ατμόσφαιρα". 

Η ίδια μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της διεθνούς εθελοντικής αποστολής μένει σε μία οικοκοινότητα. Το πρωί δουλεύουν για το χωριό,  φτιάχνουν έναν συνεταιρισμό καφέ για να υπάρξουν έσοδα και να μπορέσουν με τα χρήματα αυτά να ανοικοδομήσουν το χωριό, ενώ το απόγευμα εργάζονται για την κατασκήνωση, αποκλειστικά με ότι βάζει η φύση. 


(Tις πληροφορίες και τις φωτογραφίες τις εντοπίσαμε στο 4press).