Οι φανατικοί του «Star Wars» μπορούν πλέον να ξεκινήσουν προπονήσεις. Στη Γαλλία, η μονομαχία με φωτόσπαθο θεωρείται πια άθλημα!

Η γαλλική ομοσπονδία ξιφασκίας άντλησε έμπνευση από έναν μακρινό γαλαξία και αναγνώρισε το όπλο- έμβλημα των ταινιών του Τζορτζ Λούκας ως ένα από τα επίσημα αγωνίσματα, μαζί με το ξίφος ασκήσεως, το ξίφος μονομαχίας και τη σπάθη. Μάλιστα, η ομοσπονδία έχει ήδη αρχίσει να εξοπλίζει συλλόγους με φωτόσπαθα και προετοιμάζει «προπονητές» για το συγκεκριμένο αγώνισμα, σε μια προσπάθεια να προσελκύσει νέους στον αθλητισμό.

Δεν είναι μόνο οι πιτσιρικάδες όμως που ιντριγκάρονται από αυτή την ιδέα. Για παράδειγμα, ο Φιλίπ Μποντί είναι 49 ετών, αλλά έσπευσε να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία. Ο αστυνομικός, που ασχολείται με την ξιφασκία εδώ και 20 χρόνια, έπιασε το φωτόσπαθο αφού, εξήγησε στο Associated Press, τον ενθουσίασε η προοπτική να κάνει κάτι που σχετίζεται με το σύμπαν του «Star Wars» με το οποίο «κόλλησε» από τότε που είδε την πρώτη ταινία, στα 7 του. Μάλιστα, ξόδεψε περίπου 350 ευρώ για να αγοράσει τα απαραίτητα προστατευτικά και βέβαια το φωτόσπαθό του.

Ο Μποντί ήταν ανάμεσα στους 34 που μετείχαν στο εθνικό τουρνουά φωτόσπαθου, που έγινε έξω από το Παρίσι στις αρχές Φεβρουαρίου. Μπορεί το κοινό να ήταν περιορισμένο, αλλά οι μονομαχίες με τα χρωματιστά σπαθιά, στη σκοτεινή αίθουσα, πρόσφεραν εντυπωσιακό θέαμα. Εννοείται βέβαια ότι αρκετοί από τους θεατές προσήλθαν ντυμένοι ως χαρακτήρες του «Star Wars»!