Το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας και MeXOXO ενώνουν τις προσπάθειές τους ώστε να μεταφέρουν γνώση στην επιχειρηματικότητα σε υψηλή τεχνολογία στα πλαίσια του 3ου Workshop που διοργανώνεται στα πλαίσια του προγράμματος Interreg Balkan-Mediterranean i3, που θα διεξαχθεί στις 19-21 Φεβρουαρίου στο Porto Rio Hotel στην Πάτρα.

Οι 5 συνεργαζόμενες χώρες, Κύπρος, Βουλγαρία, Αλβανία, ΠΓΔΜ και Ελλάδα, έρχονται να συζητήσουν για την εκπαίδευση, τις προφορικές δεξιότητες και τη δια βίου μάθηση στον άξονα της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας. Στο τριήμερο της Πάτρας, θα καλυφθεί η θεματική της Τεχνολογίας, Ρομποτικής, Βιοτεχνολογίας, Νανοτεχνολογίας με ένα μεγάλο workshop που χρησιμοποιεί τεχνικές role playing.

14 διαφορετικοί άνθρωποι ενώνουν την προσπάθεια για να μιλήσουν στην Ελλάδα για επιχειρηματικότητα στην υψηλή τεχνολογία.

Παρακάτω βρίσκονται οι ομιλητές που θα παρουσιάσουν ζωντανά στο χώρο της εκδήλωσης.

Σπύρος Συρμακέσης: Ο διοργανωτής του προγράμματος είναι καθηγητής στο ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, με μακρά ακαδημαϊκή πορεία. Παρουσιάζει ερευνητική δραστηριότητα σε περιοχές όπως τεχνολογίες λογισμικού, web mining, web engineering, interaction design εκπαιδευτική ψυχαγωγία και εκπαιδευτικό λογισμικό. Προσπαθεί τα τελευταία χρόνια να ωθήσει τους νέους σε νέες επιχειρηματικές προσπάθειες με στόχο την ανάπτυξη και την παραμονή τους στην Ελλάδα.

Ελπίδα Κόκκοτα: Ιδρύτρια δύο startups και μίας ΜΚΟ, της MeXOXO, που έχει εκπαιδεύσει 3000 γυναίκες και νέους παγκοσμίως στο επιχειρείν. Σκοπός της να σπάσει το γυάλινο θόλο των γυναικών εκπαιδεύοντάς τις στην επιχειρηματικότητα και εμπνέοντάς τις να γίνουν ηγέτιδες.

Δρ. Νατάσα Χρήστου (Κύπρος): Αρχιτέκτονας, διδάσκουσα στα Πανεπιστήμια Κύπρου και Νικοσίας, επιχειρηματίας, ιδρύτρια και CEO του tellalis.com, σύμβουλος στο FabLab Cy. Χτίζει ιδέες μέσω της αρχιτεκτονικής δημιουργικότητας, ανυψώνοντας στέρεα και καινοτόμα πρότζεκτ.

Martin Čech (Τσεχία):Η ακαδημαϊκή του πορεία περιλαμβάνει έρευνα σε διαφορετικά πεδία του Business, ενώ διδάσκει στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο της Οστράβα και δραστηριοποιείται στην «επιχειρηματική θερμοκοιτίδα» του Πανεπιστημίου. Φέρνει την πραγματικότητα της εφοδιαστικής αλυσίδας στο επιχειρηματικό οικοσύστημα όντας μέντορας αρκετών startups, ώστε να λειτουργούν βιώσιμα.

Γιώργος Μελισσαρόπουλος (Ελλάδα): Διαθέτει γνώσεις σε μεγάλο φάσμα πεδίων, όπως την Τεχνολογία, τις Πωλήσεις, τη Συμβουλευτική, τις Επενδύσεις κ.ά. Είναι στο δυναμικό της MeXOXO. Αναπτύσσει χώρο για τις startups ώστε να ερευνήσουν, να αποκτήσουν εμπειρία και επενδύσεις για να εξελιχθούν.

Γιάννης Κανελλόπουλος (Ελλάδα): Κάτοχος διδακτορικού και ειδήμων στο χώρο της Τεχνολογίας, ιδρυτής του Orange Grove Patras, μιας ενεργούς κοινότητας νέων επιχειρηματιών με σκοπό την ανάπτυξη των καινοτόμων ιδεών τους.

Νάσος Κοσκινάς (Ελλάδα): Ιδρυτής και CEO του POS4WORK, σύμβουλος καινοτομίας, ειδικός σε θέματα Ενέργειας. Το POS4WORK είναι η καρδιά της καινοτομίας στην Πάτρα. Σε αυτό το coworking space, startups και ταλαντούχοι ελεύθεροι επαγγελματίες αναπτύσσουν τα πρότζεκτ τους εντός ενός πλουσίου δικτύου από μέντορες και συνεργάτες. 

Επιπλέον, οι ομιλητές σε ζωντανή εξ’ αποστάσεως σύνδεση:

Mona DeFrawi (ΗΠΑ): Μία από τις 100 πιο δυνατές γυναίκες της Χρηματοοικονομικής Τεχνολογίας της Forbes, ιδρύτρια τεσσάρων startups, ανάμεσα στις οποίες και οι Radivision, της οποίας CEO είναι αυτή τη στιγμή. Έχει βοηθήσει να συγκεντρωθούν πάνω από 9 δισεκατομμύρια δολάρια σε επενδύσεις μέσα στην καριέρα της και είναι ικανή να κατορθώνει το ακατόρθωτο.

Patty Katsaros (ΗΠΑ): Με μεγάλη πορεία στο χώρο του Μάρκετινγκ, των Πωλήσεων και της Συμβουλευτικής, είναι πλέον Σύμβουλος Μάρκετινγκ και Ανάπτυξης στη Waypoint Robotics. Το μότο της στο πώς μπορεί να χτιστεί ένα αποτελεσματικό δίκτυο ανθρώπων που καλλιεργεί μακροχρόνιες σχέσεις είναι: “Give to grow”.

Anan Copty (Ισραήλ): Με ακαδημαϊκό υπόβαθρο στις θετικές και φυσικές επιστήμες, έχει υπάρξει σε σημαντικές θέσεις μεγάλων εταιρειών στο χώρο της Τεχνολογίας και της Υγείας. Έχει ιδρύσει και είναι CEO της SynergyMed Ltd, που χρησιμοποιεί μια καινοτόμα εφεύρεση νανοτεχνολογίας που μπορεί να καταστρέψει τον καρκίνο σε αρχικά στάδια.

Jose Ignacio Barraza (Μεξικό): Διαθέτει εμπειρία σε θέματα Στρατηγικής και Ανάπτυξης, Ειδικεύεται στο χώρο της Ηλεκτρονικής Τραπεζικής. Διαχειρίζεται ένα δίκτυο μεγαλύτερο από 900 άτομα σε 704 τραπεζικά καταστήματα και έχει υπάρξει ηγέτης στην επέκταση της Uber στο Νότιο Μεξικό.

Διαλεκτή Βουτυράκου (Ελλάδα): Η νεότατη ιδρύτρια της Unique Minds, τελειόφοιτη στο ΗΜΜΥ του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου με ειδίκευση στη Βιοϊατρική και Παγκόσμια Ολυμπιονίκης Ρομποτικής. Είναι ένα από τα γυναικεία μυαλά της Ελλάδας που διαμορφώνουν το μέλλον της επιστημονικής επιχειρηματικότητας στην Ευρώπη.

Ανδρέας και Γιάννης Σουλουτζιδάκης (Ελλάδα): Διαθέτουν εμπειρία στη Ρομποτική και το χώρο της Αυτοκινητοβιομηχανίας. Πατέρας και γιος πλέκουν τη μακροχρόνια επιχειρηματική οπτική πλευρά, προσεγγίζοντάς τη μέσω της ρομποτικής και μιλούν για το μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Δημήτρης Μουστάκας και Χάρης Γερεμτζές (Ελλάδα): Ιδρυτές της AidPlex, μιας startup στο χώρο της Υγείας, με επίκεντρο την Ορθοπεδική. Οι δύο νέοι και λαμπροί άντρες επαναπροσδιορίζουν τον τρόπο ζωής στη διάρκεια τραυματισμών.

Το i3 project έρχεται στην Ελλάδα με πρωτοβουλία του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος το οποίο και έχει αναλάβει τη συνδιοργάνωσε του στην Πάτρα, στο πλαίσιο του προγράμματος εξωστρέφειας και στήριξης της επιχειρηματικότητας.