"Το τελευταίο διάστημα η κατάσταση στην υγεία πάει από το κακό στο χειρότερο" αυτό επισημένεται στην ανακοίνωση του Εργατικού Κεντρου Πάτρας. Μάλιστα γι΄ αυτό το λόγο διοργανώνει την Παρασκευή 1 Μαρτίου το πρωί εκδήλωση - ημερίδα στην οποία θα συζητηθούν όλα τα θέματα υγείας που απασχολούν την περιοχή.

"Στην περιοχή μας και ειδικά εδώ στην Πάτρα είναι τεράστιες οι ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στα δύο μεγάλα νοσοκομεία, υπάρχουν ολόκληρα τμήματα που δεν λειτουργούν λόγο ελλείψεων, οδηγείται σε κλείσιμο το νοσοκομείο Καραμανδάνειο. Μην ξεχνάμε ότι ήδη έκλεισαν τα νοσοκομεία Θώρακος και 409 που κάλυπταν μεγάλες ανάγκες της ευρύτερης περιοχής.

Η σημερινή πολιτική που εφαρμόζεται στο χώρο της Υγείας έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα σε χιλιάδες συνανθρώπους μας, που έχουν ανάγκη πρωτοβάθμιας φροντίδας ή περίθαλψης και ψάχνουν απελπισμένα για κάποιο ιατρικό ραντεβού, ταλαιπωρούνται στις εφημερίες των νοσοκομείων και πολλές φορές καταλήγουν κάτω από απάνθρωπες συνθήκες.

Απέναντι σε όλα αυτά που ταλαιπωρούν καθημερινά τους συνανθρώπους μας, τους εργαζόμενους και βάζουν σε κίνδυνο ακόμα και τις ζωές τους το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας παίρνει θέση. Η προάσπιση της υγείας του λαού δεν μπορεί να περιμένει. Οι εργαζόμενοι και ο λαός δεν μπορούν να μένουν άλλο στην αδράνεια. Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νεολαία ούτε απέξω δεν μπορούν να περάσουν από τα ιδιωτικά μεγαθήρια της Υγείας και τις μεγάλες διαγνωστικές αλυσίδες.

Καλούμε όλα τα σωματεία και τους φορείς της πόλης μας να πάρουν θέση στον αγώνα, γιατί το ζήτημα της Υγείας δεν είναι πολυτέλεια, είναι κάτι πολύ σοβαρό. Να απαιτήσουμε όλα όσα χρειάζονται, όλα όσα έχουμε ανάγκη.

Καλούμε όλα τα σωματεία και τους φορείς να συμμετέχουν ενεργά στις πρωτοβουλίες του Εργατικού Κέντρου Πάτρας. Να πάρουν μέρος στην Εκδήλωση –Ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1 Μάρτη στις 6:00 στο ΕΚΠ, στην αίθουσα συνεδριάσεων στο ισόγειο. Να δώσουν όλοι δυναμικό παρόν στη συγκέντρωση - κινητοποίηση το Σάββατο 2 Μάρτη στις 10:00πμ στο ΕΚΠ" αναφέρει η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου.