Έχει μία ομορφιά που αφενός σε εντυπωσιάζει και αφετέρου σε κάνει να καταλάβεις πόσο τέλειο μπορεί να είναι το απλό και το φυσικό.

Η Αναστασία Ψαρρού, η 19χρονη Αθηναία με καταγωγή από τη Σαντορίνη και τη Χίο, ήταν το κορίτσι που από την αρχή είχε σαγηνεύσει την αρμόδια επιτροπή, ανάμεσα στις υποψήφιες για το στέμμα της βασίλισσας του Πατρινού Καρναβαλιού

Έτσι, πέρασε στην τελική φάση αυτού του άτυπου διαγωνισμού και ανάμεσα από πέντε ακόμα υπέροχες και πανέμορφες υποψήφιες πήρε το στέμμα. Η πρωτοετής φοιτήτρια του τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών που μόλις πριν από λίγους μήνες ήρθε στην Πάτρα, θα είναι το κορίτσι που θα καθίσει στην αγκαλιά του τεράστιου και τρομακτικού γορίλα, ενός υπέροχου άρματος που έφτιαξε ο Πέτρος Βρυώνης. 

Η νεαρή, αν και αγχωμένη, δηλώνει έτοιμη να ανταποκριθεί με τον καλύτερο τρόπο στο ρόλο της, έχοντας άλλωστε όλα τα προσόντα για να τα καταφέρει. Αντικειμενική ομορφιά, ευγένεια στο χαρακτήρα της και δυνατή προσωπικότητα που δείχνει να ξέρει να προσαρμόζεται στις καταστάσεις. 

Άτομο επικοινωνιακό, που εύκολα σε κερδίζει με το χαμόγελό του, το patrasevents.gr μίλησε μαζί της και σας την παρουσιάζει. 


P.E.: Τι ήταν αυτό που σε οδήγησε στο να δηλώσεις υποψηφιότητα για το Πατρινό Καρναβάλι;

Α.Ψ.: "Το Πατρινό Καρναβάλι είναι ένας θεσμός ο οποίος έχει καθιερωθεί στην Πάτρα εδώ και περίπου 180 χρόνια. Για αυτό και φέτος, μιας και ζω εδώ λόγω των σπουδών μου, σκέφτηκα ότι ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία να ζήσω τη μοναδική εμπειρία του Πατρινού Καρναβαλιού όσο πιο έντονα γίνεται.

Όταν λοιπόν ανακοινώθηκε από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων ότι οι ενδιαφερόμενες έπρεπε να καταθέσουν βιογραφικά, οι φίλες μου ήταν εκείνες που τελικά με παρότρυναν στο να δηλώσω το ενδιαφέρον μου, μιας και πιστεύουν σε εμένα και με στηρίζουν σε ότι κάνω". 

P.E.: Προτού έρθεις στην Πάτρα τι γνώμη είχες σχηματίσει για αυτό και το είχες ζήσει ποτέ από κοντά;

Α.Ψ.: "Έχω παρακολουθήσει το Πατρινό Καρναβάλι της Πάτρας από μικρή ηλικία. Το κέφι, η ζωντάνια και η ανεμελιά που κατακλύζει όλους τους παρευρισκόμενους εκείνες τις μέρες είναι πραγματικά αξέχαστα.

Η ενέργεια που μεταδίδουν οι Καρναβαλιστές, μικροί και μεγάλοι, στο κοινό είναι αξιοσημείωτη. Όλα αυτά τα στοιχεία συνέβαλαν στο να σχηματίσω την καλύτερη γνώμη για το Πατρινό Καρναβάλι, που δικαίως είναι το μεγαλύτερο και πιο πετυχημένο για χρόνια σε όλη την Ελλάδα".


P.E: Πώς αισθάνεσαι που κέρδισες το στέμμα της Βασίλισσας του Πατρινού Καρναβαλιού; Το περίμενες;

Α.Ψ.: "Η αλήθεια είναι πως είναι η πρώτη φορά που δήλωσα συμμετοχή σε διαγωνισμό και μου ήταν πολύ δύσκολο στην αρχή να πιστέψω ότι κέρδισα τον ανώτερο τίτλο. Για αυτό και τη στιγμή που έκανα τη δήλωση, δεν είχα σκεφτεί καθόλου πως θα μπορούσα να είμαι εγώ η Βασίλισσα του φετινού Καρναβαλιού. Τα συναισθήματά μου είναι ανάμεικτα.

Σαφώς και νιώθω μεγάλη χαρά και ανυπομονησία για αυτό που πρόκειται να ζήσουμε. Επίσης, νιώθω ιδιαίτερη τιμή που επέλεξαν εμένα ανάμεσα σε 30 κορίτσια. Δεν σημαίνει όμως πως είναι κάτι γνώριμο για μένα, μιας και δεν έχω ξανά ζήσει παρόμοια εμπειρία. Το άγχος που έχω αυτές τις μέρες, είμαι σίγουρη πως είναι κάτι προσωρινό και τη στιγμή της μεγάλης παρέλασης το μόνο που θα σκέφτομαι είναι να διασκεδάσουμε ως το έπακρον". 

P.E.: Όταν βγεις στην παρέλαση θα καθίσεις στην αγκαλιά ενός τεράστιου γορίλα. Έχεις δει την ταινία με τον King Kong;

Α.Ψ.: "Είχα δει την πιο πρόσφατη ταινία του King Kong "Η νήσος του κρανίου" όταν είχε κυκλοφορήσει στο σινεμά το 2017, χωρίς να ξέρω ότι σε 2 χρόνια από τότε θα καθόμουν στην αγκαλιά ενός τεράστιου γορίλα στο Πατρινό Καρναβάλι".


P.E.: Θα μιλήσεις λόγω του νέου σου ρόλου σε αρκετά κανάλια και θα έχεις διάφορες υποχρεώσεις. Σε αγχώνει αυτό;

Α.Ψ.: "Είναι πρωτόγνωρο όλο αυτό που συμβαίνει σε εμένα αυτές τις μέρες. Η αλήθεια είναι πως δεν είμαι εξοικειωμένη με τις κάμερες και τους δημοσιογράφους, αλλά είναι αναπόφευκτο κομμάτι στις αρμοδιότητες της Βασίλισσας. Γι' αυτό λοιπόν, προσπαθώ να αντεπεξέλθω όσο το δυνατόν καλύτερα στις υποχρεώσεις μου και ελπίζω το άγχος να μην με επηρεάσει".

P.E.: Θεωρείς το ρόλο σου ως εφαλτήριο για να ξεκινήσεις μία πορεία στη δημοσιότητα και γενικότερα στη showbiz (τηλεόραση, μόντελινγκ). Σε ενδιαφέρει;

Α.Ψ.: "Όπως ανέφερα και προηγουμένως, όταν έκανα την αίτηση δεν είχα στο μυαλό μου ότι θα μπορούσα να είμαι εγώ η φετινή Βασίλισσα. Έτσι δε μπορώ να σας πω ότι είχα σκεφτεί να ασχοληθώ με κάποιον τρόπο με τη δημοσιότητα πριν την ανάδειξή μου ως βασίλισσα.

Συνεπώς δε έχω σκοπό να επωφεληθώ το ρόλο μου αυτό για προσωπική διαφήμιση. Η τηλεόραση και το μόντελινγκ είναι δύο κλάδοι που δεν με ενδιαφέρουν. Η συμμετοχή μου στο καρναβάλι θα είναι για μένα μια εμπειρία ζωής και μια πολύ όμορφη ανάμνηση των φοιτητικών μου χρόνων".


P.E.: Είσαι φοιτήτρια στην Πάτρα. Πες μας λόγια για την πόλη και ποιες ήταν οι πρώτες σου εντυπώσεις;

Α.Ψ.: "Η Πάτρα είναι μια πόλη την οποία είχα επισκεφθεί από πολύ μικρή. Πάντα μου άρεσε γιατί είναι μια περιοχή η οποία συνδυάζει άρτια το βουνό με τη θάλασσα και τη ζωή στο κέντρο της πόλης με τη φύση. Το γεγονός ότι είναι η τρίτη μεγαλύτερη σε πληθυσμό πόλη, την αναβαθμίζει αυτόματα καθώς διαθέτει πολλές δραστηριότητες οι οποίες καλύπτουν τις ανάγκες κάθε κατοίκου της.

Από τη στιγμή που μετακόμισα μόνιμα στην Πάτρα ως φοιτήτρια, την γνώρισα καλύτερα και την αγάπησα περισσότερο. Από τις πρώτες μέρες που έμεινα εδώ ξεχώρισα τον όμορφο μόλο με το μεγάλο λιμάνι, τη γραφική πλατεία Γεωργίου και το Πανεπιστήμιο, το οποίο είναι μέσα στο πράσινο και έτσι έχουμε καθημερινή επαφή με τη φύση.

Βεβαίως, δεν μπορώ να σας κρύψω πως το αγαπημένο μου σημείο στην Πάτρα είναι τα σκαλάκια του Αγίου Νικολάου από τα οποία μπορεί κανείς να απολαύσει την πανέμορφη πανοραμική θέα της πόλης".