Η σύσκεψη που έγινε ανάμεσα στους κατοίκους και την δημοτική αρχή για το Ανατολικό Πάρκο, έβγαλε στην επιφάνεια δύο διαφορετικές προτεραιότητες που έχει η κάθε πλευρά για το ζήτημα. 

Για τους κατοίκους και τους συλλόγους της περιοχής του Ανατολικού Διαμερίσματος της Πάτρας, προτεραιότητα για τη διαμόρφωση του πάρκου αποτελεί η απομάκρυνση, από τον πρώην σκουπιδότοπο του Ριγανόκαμπου, του καταυλισμού των Ρομά που βρίσκεται εκεί. 

Ο χώρος των 150 στρεμμάτων που είναι να φτιαχτεί το Ανατολικό Πάρκο είναι ακριβώς δίπλα από τον καταυλισμό των Ρομά, ο οποίος αποτελεί τον πυρήνα της έξαρσης της παραβατικότητας που έχει παρατηρηθεί στην Εγλυκάδα, στην Περιβόλα, στο Ριγανόκαμπου και σε άλλες περιοχές του Ανατολικού διαμερίσματος τα τελευταία χρόνια. 

Οι κάτοικοι θεωρούν ότι με τη διαμόρφωση του πάρκου και την αξιοποίηση του ευρωπαϊκού προγράμματος που έχει θέσει εις γνώση τους η υφυπουργός Θεανώ Φωτίου για την μετεγκατάσταση των Ρομά, θα λυθεί το πρόβλημα του καταυλισμού που έχει υποβαθμίσει την περιοχή τους και έχει θέσει σε κίνδυνο τις περιουσίες τους. 

Οι κάτοικοι υποστηρίζουν ότι η καλύτερη λύση που έχει στα χέρια της η πολιτεία για να καταφέρει να προσαρμόσει τους Ρομά στο κοινωνικό σύνολο είναι η μετεγκατάστασή τους σε διαμερίσματα και σε κτίρια που μπορεί να φτιάξει ο δήμος μέσα από επιδοτούμενο ευρωπαϊκό πρόγραμμα που υπάρχει για τις ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες. 

Ο δήμος από την πλευρά του φαίνεται να έχει άλλη άποψη πάνω στο ζήτημα και προτείνει τη σταδιακή προσαρμογή των ατόμων αυτών, μέσα από επιμορφωτικά προγράμματα που θα μπορέσουν να δώσουν μόρφωση και καλλιέργεια στις νεότερες γενιές των Ρομά, έτσι ώστε να γίνουν ένα με το υπόλοιπο κοινωνικό σύνολο, παύοντας τα κρούσματα παραβατικότητες και εγκληματικότητας. 


Σε κάθε περίπτωση ο καταυλισμός των Ρομά αποτελεί μία εστία μόλυνσης για τη δημόσια υγεία των κατοίκων της περιοχής, αλλά και για το σύνολο της πόλης.

Οι κάτοικοι του καταυλισμού μένουν κάτω από άθλιες συνθήκες διαβίωσης στις παράγκες τους, στις περισσότερες των οποίων έχουν εγκατασταθεί ξενόφερτοι Ρομά, από χώρες των γειτονικών βαλκανικών χωρών, που έχουν δείξει μία μεγάλη δράση στην παραβατικότητα, δημιουργώντας στο εσωτερικό του καταυλισμού συμμορίες, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για τους κατοίκους της περιοχής. 

Με λίγα λόγια: Η αναβάθμιση της περιοχής δεν περνά μόνο από τη διαμόρφωση του Ανατολικού Πάρκου, αλλά και μέσα από το θέμα του τι θα γίνει με τον καταυλισμό των Ρομά. Ένα θέμα για το οποίοι οι φορείς θα πρέπει να βρουν τις κατάλληλες λύσεις.