Ένα μεγάλο παγώνι και ένας παπαγάλος μπροστά του θα είναι το σκηνικό που θα συνθέτει το άνθινο άρμα του Πατρινού Καρναβαλιού 2019

Το άνθινο άρμα επιστρέφει μετά από εννέα χρόνια και το γεγονός αυτό έχει ικανοποιήσει τους καρναβαλιστές και ειδικότερα τους παλιούς Πατρινούς που έχουν συνδέσει τη γιορτή με την παρουσία του. 

Τα άνθινα άρματα είναι τα πρώτα που εμφανίστηκαν στην ιστορία του Πατρινού Καρναβαλιού. Το φετινό που θα δούμε στις παρελάσεις έχει και πολλά καλλιτεχνικά στοιχεία, έχοντας σχεδιαστεί από τον Νίκο Λιβάνη. 

Το παγώνι, ένα εντυπωσιακό πτηνό που συμβολίζει την άνοιξη και την αναγέννηση, θα ντυθεί από τα χιλιάδες λουλούδια που θα συνθέσουν το σκηνικό του καρναβαλικού άρματος, ενώ θα έχει παπαγάλους μπροστά του. 

Το άνθινο άρμα θα στολιστεί με πάνω από 40.000 γαρύφαλλα και δεκάδες ακόμα άλλα είδη λουλουδιών, ενώ σκοπός του δημιουργού του είναι να σχηματιστούν και εντυπωσιακές συνθέσεις που θα βελτιώσουν ακόμα περισσότερο την αισθητική του εικόνα.

Τα λουλούδια θα μπουν στο άρμα, σύμφωνα με τα όσα μάθαμε, την τελευταία Παρασκευή του Πατρινού Καρναβαλιού, έτσι ώστε να μην μαραθούν και να διατηρήσουν τη φρεσκάδα τους. 

Είναι το μοναδικό από τα φετινά άρματα, που δεν θα πάρει μέρος στη νυχτερινή παρέλαση των αρμάτων της τελευταίας Παρασκευής αφού έχει μία ιδιαιτερότητα ως κατασκευή και θα πρέπει να προφυλαχτεί, έτσι ώστε να είναι έτοιμο και πανέμορφο στη μεγάλη παρέλαση της Κυριακής. 

Δείτε τις φωτογραφίες του patrasevents.gr από την επίσκεψη που έκανε στο Καρναβαλικό Εργαστήρι στο Πετρωτό.