Τις δίκες του προτάσεις για την έξοδο από την κρίση κατέθεσε ο Νίκος Παπανδρέου μιλώντας στο Forum στην Αρχαία Ολυμπία.

«Είμαστε σε ένα συνέδριο που ασχολείται με κάτι πολύ σημαντικό για τη χώρα που είναι η ανάπτυξη. Μια λέξη που δεν υπάρχει στο λεξιλόγια αυτής της κυβέρνησης τόσα χρόνια. Στο ΚΙΝΑΛ στόχος μας είναι να ξαναφέρουμε την «άνοιξη» και πάλι στην Ελλάδα. Δύσκολο αλλά με τέτοιες πρωτοβουλίες όπως αυτό το συνέδριο έχουμε και πάλι ελπίδες. Η δικιά μου προσπάθεια είναι να στηρίξω τον ιδιωτικό τομέα” υποστήριξε.


Στο περιθώριο του Συνεδρίου ερωτηθείς για τον μίνι ανασχηματισμό της Κυβέρνησης ο κ. Παπανδρέου σχολίασε χαρακτηριστικά «Είναι η εποχή των μεταμφιέσεων. Έχουμε και απόκριες και αλλάζουν και αυτοί τα ρούχα τους! Δεν ξέρω εάν θα δουλέψει αυτό το σχήμα».

Σχολιάζοντας το άνοιγμα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα προς την κεντροαριστερά ο Νίκος Παπανδρέου επεσήμανε «Είναι ένα κυνικό παιχνίδι εξουσίας, στο οποίο ανταλλάσσονται οι ιδεολογίες με θέσεις. Με αυτό το παιχνίδι διαφωνώ απολύτως. Αν κάποιοι θέλουν υπουργείο για να φύγουν από το χώρο τους και να πάνε αλλού είναι προσωπικό τους θέμα. Θεωρώ πως πρέπει να κρατήσουμε τα πιστεύω και την ιδεολογία μας. Το ΠΑΣΟΚ για μένα είναι το ΚΙΝΑΛ σήμερα» ανέφερε.