Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η μεγάλη γιορτή του 54ου Κρυμμένου Θησαυρού στην Achaia Clauss.

Νωρίτερα - Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη γιορτή του 54ου Κρυμμένου Θησαυρού, βάζοντας μας για τα καλά στο κλίμα του Πατρινού Καρναβαλιού.

Στο πλαίσιο αυτό, η Achaia Clauss άνοιξε τις πόρτες από το πρωί της Κυριακής, υποδεχόμενη μικρούς και μεγάλους φίλους Καρναβαλιστές, μέλη πληρωμάτων και μη.

Πιο συγκεκριμένα, από νωρίς πραγματοποιούνται στις εγκαταστάσεις της ιστορικής οινοποιίας πλούσιες δράσεις για όλους τους επισκέπτες της.

Τα πληρώματα του 54ου Κρυμμένου Θησαυρού διαγωνίζονται στα 5 παιχνίδια της Φάσης Πλατείας "Πάμε στο Ράντζο μου στου Κλάους..."!

Οι επισκέπτες, οι οποίοι ξεπέρασαν τις προσδοκίες των διοργανωτών από πλευράς προσέλευσης, έχουν την ευκαιρία να βρεθούν στον χώρο και να γνωρίσουν τον Κρυμμένο Θησαυρό αλλά και να συμμετέχουν στις παράλληλες δράσεις που πραγματοποιούνται.

Η ιστορική οινοποιία άνοιξε τους τρεις μουσειακούς χώρους που λειτουργούν πλέον στις εγκαταστάσεις της, όπου οι μικροί και  μεγάλοι επισκέπτες  απολαμβάνουν μοναδικές  ξεναγήσεις. Πρόκειται για το «Κελάρι 9» που ενσωματώθηκε με το «Αυτοκρατορικό Κελάρι» με τα επιβλητικά περίτεχνα βαρέλια, τη «Βίλλα Κωστάντζα» που φιλοξενεί την Έκθεση Αρχείου της Οινοποιίας και τις Πέτρινες Αποθήκες στις οποίες εκθέτονται  τα Παλιά Μηχανήματα Οινοποίησης.

Επίσης πραγματοποιούνται παράλληλες δράσεις στους χώρους της οινοποιίας:

  • ΤΟ ΚΕΛΑΡΙ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ: Μία εναλλακτική ξενάγηση για την Οινοποιία Achaia Clauss στο «Κελάρι 9» .
  • ΕΥΤΥΧΕΙΤΕ – Το Πλήρωμα 94 επιμελείται μία Έκθεση-αφιέρωμα στις παρουσιάσεις των παρελάσεων του Πατρινού Καρναβαλιού και τον Άλκη Στέα.
  • Η ΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΟΒΑΡΟΥ ΑΣΤΕΙΟΥ: "Ζωντανή" έκθεση στολών από τις Θεατρικές Παραστάσεις του ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΟΥ ΚΟΜΙΤΑΤΟΥ ΠΑΤΡΑΣ με την συμμετοχή των σπουδαστών της Δραματικής Σχολής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.
  • ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ: Το Θέατρο Σκιών Χρήστος Καλπουζάνης με το έργο «Ο 54ος Ξυπόλητος Θησαυρός», σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο.
  • «ΠΑΛΙΜΠΑΙΔΙΖΟΝΤΑΣ»: Δημιουργική Καραναβαλοαπασχόληση και παιχνίδια για τους μικρούς μας φίλους από το ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΟ ΚΟΜΙΤΑΤΟ ΠΑΤΡΑΣ

Στους εξωτερικούς χώρους της οινοποιίας οι επισκέπτες απολαμβάνουν πικ νικ με κεράσματα (αναψυκτικό, μπύρα, καφέ & φαγητό) τα οποία έχει φροντίσει  η διοργάνωση του 54ου Κ.Θ. να προσφέρονται από τοπικούς παραγωγούς στους Κυριακάτικους εκδρομείς, ενώ  στην Κάβα «Δανιηλίδα» πραγματοποιείται γευσιγνωσία κρασιού για τους ενήλικες. Την εκδήλωση ντύνει μουσικά ο Κωνσταντίνος Γεωργίου.

Δείτε φωτογραφίες: