Ολοκληρώθηκε, μετά από ζυμώσεις μηνών, το προεκλογικό σκηνικό στον Δήμο Αιγιάλειας, καθορίζοντας με απόλυτη πλέον ακρίβεια τον αριθμό των υποψηφίων δημάρχων του Μαΐου, ο οποίος διαμορφώνεται στους έξι, μικρότερος δηλαδή απ’ ότι, λίγες μέρες πριν, είχε εκτιμηθεί.

Την ανατροπή κατάφερε να κάνει, τόσο η παράταξη της απερχόμενης δημοτικής αρχής του Θανάση Παναγόπουλου όσο και της μείζονος αντιπολίτευσης του αποχωρούντος από τα αυτοδιοικητικά πράγματα Στάθη Θεοδωρακόπουλου, οι οποίες μετά το απρόοπτο «ναυάγιο» της κοινής τους καθόδου υπό τον δημοτικό σύμβουλο Μιχάλη Κωνσταντίνου (για λόγους υγείας), κινήθηκαν αμφότερες στον τελικό καθορισμό της στάσης τους.

Μέσα από χωριστές εσωτερικές διαδικασίες, ανέδειξαν σε μεγάλο κερδισμένο τον υποψήφιο δήμαρχο Χρήστο Γούτο, αφού η μεν ομάδα της σημερινής πλειοψηφίας αποφάσισε να τον στηρίξει σύσσωμη, ενώ αυτή με την οποία κι εξελέγη σύμβουλος το 2014, αποφάσισε να μην κατέλθει πάλι αυτόνομα, ούτε όμως και να στηρίξει ακόμα ομόθυμα κάποιον εκ των υποψηφίων.  

Κατόπιν αυτών, μετά βεβαιότητας, στη συγκρότηση συνδυασμών που θα δώσουν τη μάχη της τοπικής κάλπης στις 19 Μαΐου, προχωρούν οι:

- Χρήστος Γούτος (ως ανεξάρτητος – προερχόμενος από τη ΝΔ- οδοντίατρος-τ. αντιδήμαρχος Αιγίου-δημοτικός σύμβουλος)

- Δημήτρης Καλογερόπουλος (ως ανεξάρτητος-προερχόμενος από το ΚΙΝΑΛ-Με «στήριξη» ΣΥΡΙΖΑ – Τελωνειακός – τ. δήμαρχος Συμπολιτείας)

– Αγγελική Κουρή (ως υποψήφια του ΚΚΕ – λογίστρια)

– Τάκης Παπακωνσταντινόπουλος (ως ανεξάρτητος-υποστηριζόμενος από την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά – Ιατρός)

– Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος (ως ανεξάρτητος-προερχόμενος από τη ΝΔ -εκδότης – δημοσιογράφος – επικεφαλής παράταξης Επιμελητηρίου)

– Βασιλική Ψυχράμη (ως ανεξάρτητη-προερχόμενη από το ΚΙΝΑΛ – φιλόλογος – τ. αντιδήμαρχος).