Σαν ήμασταν παιδιά ήταν το αγαπημένο μας παιχνίδι και αυτό που ζητούσαμε σε ένα λούνα παρκ ή σε μία παιδική χαρά.

Αναφερόμαστε στο τραμπολίνο. Η αίσθηση που σου προσφέρει, σε κάνει να νιώθεις ότι πετάς στον αέρα και στη συνέχεια προσγειώνεσαι για να απογειωθείς και πάλι. Αυτή η αίσθηση είναι που είχε κερδίσει και ένα μελλοντικό πρωταθλητή του αθλήματος που στη συνέχεια σάρωσε τα πανελλήνια πρωταθλήματα όλων των ηλικιακών κατηγοριών. 

Γιατί ναι, αν δεν το ξέρετε το τραμπολίνο, εκτός από παιχνίδι, είναι πάνω από όλα ένα υπέροχο και μοναδικό άθλημα που προσφέρει συγκινήσεις στους αθλητές και ένα ξεχωριστό θέαμα σε αυτούς που το βλέπουν.

Ο πρωταθλητής που λέμε παραπάνω είναι ο Στέφανος Κακογιάννης και η Πάτρα έχει το προνόμιο να έχει "μεγαλώσει" ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του αθλήματος αυτού, που μπορεί να προσφέρει πολλά στο μέλλον στη χώρα, σε ευρωπαϊκές και διεθνείς διοργανώσεις. 

Ο 20χρονος πρωταθλητής από την Πάτρα, αθλητής του ΓΑΣ Αλέξανδρος, μιλώντας στο patrasevents.gr τονίζει: "Το τραμπολίνο ήταν το παιχνίδι μου, όταν ήμουν παιδί, αυτό με το οποίο περνούσα ώρες και διασκέδαζα. Αργότερα, όταν το γνώρισα σαν άθλημα, έγινε το σπορ που έβαλα από τη πρώτη στιγμή στην καρδιά μου, ενώ τώρα πλέον έχει γίνει ένας τρόπος ζωής για μένα". 


Ο Στέφανος Κακογιάννης σε όλο αυτό το διάστημα που μεσολάβησε έχει κατακτήσει 17 μετάλλια σε πανελλήνια πρωταθλήματα τραμπολίνο, εκ των οποίων τα εννιά είναι χρυσά. Καθόλου άσχημος απολογισμός, δεδομένου ότι είναι μόλις 20 χρονών.

Ο ίδιος ξεκίνησε από 4 ετών την ενόργανη γυμναστική και το τραμπολίνο και έφτασε πλέον τα 20, έχοντας το μέλλον μπροστά του για να κατακτήσει ακόμα περισσότερα πράγματα, έχοντας στο πλευρό του τον προπονητή του, Δημήτρη Στεφανόπουλο. Αρχής γενομένης από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που θα ξεκινήσει στα μέσα του Απριλίου και θα ολοκληρωθεί τον Μάιο, με τον Πατρινό πρωταθλητή να ζητάει να κατακτήσει το χρυσό. 

Σκοπός του είναι να καταφέρει να αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τραμπολίνο, με τα χρώματα της εθνικής ομάδας και να επιστρέψει με μία διάκριση. "Είναι δύσκολο, αλλά πιστεύω ότι έχω τις δυνατότητες" τονίζει.

Όσο για το ενδεχόμενο της συμμετοχής του στην Ολυμπιάδα του Τόκιο το 2020: "Αυτό είναι ακόμα πιο δύσκολο, έως και απίθανο θα έλεγα με τα δεδομένα που υπάρχουν" μας λέει γελώντας. 


Ο Πατρινός πρωταθλητής προπονείται από δύο έως τέσσερις ώρες την ημέρα, ενώ παράλληλα με τον πρωταθλητισμό, σπουδάζει στο ΤΕΦΑΑ της Κομοτηνής από το οποίο τελειώνει φέτος, έχοντας σκοπό να εργαστεί με το πτυχίο του ως γυμναστής, είτε στην Πάτρα, είτε στην Αθήνα.

Στην Αθήνα, πάντως, θα τον δούμε σίγουρα στις 7 Ιουλίου στο WOGG (World Outdoor Gymnastics Gala) που θα γίνει στο Καλλιμάρμαρο. Ο νεαρός τονίζει: "Είναι μεγάλη μου τιμή και είμαι πολύ χαρούμενος γι' αυτό, καθώς είναι το πρώτο γκαλά γυμναστικής που θα γίνει παγκοσμίως σε ανοιχτό χώρο με 20 ολυμπιονίκες και στα τρία αθλήματα ενόργανη, ρυθμική και τραμπολίνο και με κριτή το ίδιο το κοινό".