Άναψαν τα αίματα κατά την διάρκεια της ομιλίας του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη, στο 1ο Olympia Forum. Ο κ. Σπίρτζης έδωσε στοιχεία για να ενημερωθούν οι πολίτες σε ότι φορά την πορεία και την όλη διαδικασία μέχρι τώρα του έργου.

Έκανε λόγο για «στήσιμο» του έργου από κάποιους και για εικόνα παραπληροφόρησης, ενώ συγκεκριμένα είπε πως μέχρι και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης υποστηρίζει πως δεν θα γίνει το έργο.

Έντονη ήταν η παρέμβαση της Κωνσταντίνας Νικολάκου, Αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου Ανάπτυξης και Υποδομών, κατηγορώντας τον κ. Σπίρτζη ότι δεν μπορεί να κατηγορεί τις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι δεν έκαναν τίποτα ή ότι τα έκαναν όλα λάθος. Επίσης έριξε ευθύνες στην κυβέρνηση για τις καθυστερήσεις του έργου.


Προς στιγμή επικράτησε αναστάτωση στο χώρο του συνεδρίου με τους διοργανωτές σε ρόλο πυροσβέστη.

Τέλος ο υπουργός έδωσε ραντεβού σε δυο μήνες «για να δούμε ποιος πραγματοποιεί έργα και ποιος όχι» δηλώνοντας χαρακτηριστικά.

Βουλευτικές εκλογές τον Οκτώβρη

Μέσα στην ένταση και με φόντο τις  επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου τέθηκε το ερώτημα αν θα γίνουν μαζί και βουλευτικές εκλογές και ο υπουργός απάντησε χαρακτηριστικά «Εμείς θα πάρουμε σειρά μάλλον τον Οκτώβρη!».