Ο Δήμος Πατρέων απαντά σε δημοσίευμα που τον ήθελε να σκέφτεται την κατάργηση του Πολιτιστικού Οργανισμού αναφέροντας:

"Σε σχετικό δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας, που αναπαράγεται κι από ηλεκτρονικά Μέσα Ενημέρωσης, με τίτλο «Σκέψεις για την κατάργηση του Πολιτιστικού Οργανισμού» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι η Δημοτική Αρχή σκέφτεται την κατάργηση του Πολιτιστικού Οργανισμού, ότι, δήθεν, διερευνά τις δυνατότητες ένταξής του στην Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου!!!

Θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ένα «πρωταπριλιάτικο» δημοσίευμα, όμως δεν είναι. Είναι ένα ακόμη δημοσίευμα που στηρίζεται, όπως αναφέρουν, σε «ψιθύρους και πληροφορίες».

Το δημοσίευμα δεν έχει καμία βάση αλήθειας και είναι εντελώς ανυπόστατο και ψευδές.

Όσα Μέσα δημοσίευσαν την «φοβερή» είδηση ότι θα προχωρήσουμε στην κατάργηση του Πολιτιστικού Οργανισμού απαξιώνοντας αυτόν τον τομέα, δεν μπήκαν στον κόπο να διασταυρώσουν την όποια «πληροφορία» τους απευθυνόμενα και στην Δημοτική Αρχή.

Είναι φανερό ότι έχουμε εισέλθει στην προεκλογική περίοδο και όλα υποτάσσονται στο να χτυπηθεί το φιλολαϊκό έργο της Δημοτικής Αρχής, που και στον τομέα του Πολιτισμού έχει να παρουσιάσει σημαντικό έργο πάντα στοχευμένο στο να καλύπτει τις λαϊκές ανάγκες.

Αντί επιλόγου παραθέτουμε μικρό απόσπασμα από την ομιλία του Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, στην μεγάλη συγκέντρωση για τον απολογισμό της Δημοτικής Αρχής, στο κλειστό στάδιο της ΕΑΠ:

«…Θα ήταν χαρά μας να έχουμε αντιπάλους με πολιτικό λόγο, με άποψη. Μια αντιπαράθεση με επιχειρήματα, με κριτική, είναι επιθυμητή, ανεβάζει το επίπεδο, σέβεται τον πατραϊκό λαό. Κερδίζουμε και εμείς από μια τέτοια ανταλλαγή απόψεων.

Τα ΜΜΕ έχουν και αυτά πολιτικό προσανατολισμό, που πιθανόν να είναι αντίθετος με τον δικό μας, αλλά αν θέλουν να ενημερώσουν τους αναγνώστες τους αντικειμενικά, τουλάχιστον να μην αλλοιώνουν τις θέσεις μας, αν βρουν χώρο να προβληθούν…»"