Το χρονοδιάγραμμα του έργου της Πατρών - Πύργου κυριάρχησε στην ομιλία του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη στο 1ο Οlympia Forum στην Αρχαία Ολυμπία. Μάλιστα ο κ. Σπίρτζης επεσήμανε πως μέσα σε διάστημα 2 μηνών θα πιάσουν δουλειά οι μπουλντόζες και μάλιστα σε επτά σημεία.

Ο υπουργός ξεκίνησε την ομιλία του με μια «συγνώμη» προς τους πολίτες για την καθυστέρηση  του έργου. «Σε 10 ημέρες υπογράφονται οι συμβάσεις στην Βουλή και στη συνέχεια ξεκινούν οι εργασίες σε 7 διαφορετικά μέτωπα. Δώσαμε μεγάλη μάχη 4 χρόνια τώρα για να έχει η Ηλεία αυτοκινητόδρομο και όχι μονοπάτι» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε δηλώσεις του ο κ. Σπίρτζης τόνισε: «Πιστεύω πως μια σειρά από υποδομές που έλειπαν από την περιοχή ή έχουν ολοκληρωθεί ή τώρα ξεκινούν».


Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Δ. Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρας σχολιάζοντας τις δεσμεύσεις του υπουργού δήλωσε: «Ο υπουργός παρουσίασε ένα καινούργιο χρονοδιάγραμμα, εμείς θα είμαστε εδώ αυστηροί κριτές και διεκδικητές. Είμαστε στο πιο κρίσιμο σημείο, θέλουμε να μπουν οι εργολάβοι στα εργοτάξια. Για εμάς εκτός από την Ολυμπία Οδό μας ενδιαφέρει το σύνολο των οδικών και σιδηροδρομικών δικτύων».

Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα έργα κυρίως στην Αχαΐα ο υπουργός τόνισε πως τελικά το αίτημα για υπογειοποίηση του τρένου από το Ρίο έως τον Άγιο Διονύσιο θα ικανοποιηθεί, επίσης μέσα στο 2019 ολοκληρώνεται το έργο του Φράγματος Πείρου – Παραπείρου και θα μπορεί να υδροδοτηθεί η Πάτρα από αυτό. Επίσης για το υδατοδρόμιο στην περιοχή ο κ. Σπίρτζης υποστήριξε πως εντός των ημερών η Περιφέρεια Δ. Ελλάδος θα λάβει το σχέδιο από το υπουργείο.