Mε πανηγυρικό τρόπο εγκαινιάστηκε η έκθεση των στολών των πληρωμάτων του Πατρινού Καρναβαλιού στην Αγορά Αργύρη το βράδυ της Παρασκευής 15 Φεβρουαρίου.

Ήταν μια εορταστική εκδήλωση με έντονη καρναβαλική ατμόσφαιρα όπου η Δημοτική Μουσική υπό τη διεύθυνση του Χρήστου Λούκα έδωσε τον αποκριάτικο τόνο παιανίζοντας καρναβαλικούς σκοπούς και τραγούδια, ενώ τη δική τους φρέσκια χορευτική πινελιά αποτύπωσαν τα κορίτσια από το παιδικό τμήμα της Σχολής Χορού «Dancesport Hall» της Διονυσίας Τριανταφυλοπούλου.

Χαιρέτησε ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας» Νίκος Χρυσοβιτσάνος καλωσορίζοντας τους Πατρινούς και τονίζοντας ότι το φετινό καρναβάλι με θέμα «Το Καρναβάλι που γράφει ιστορία και αναμνήσεις» και οι εκδηλώσεις, που έχει ετοιμάσει η Κοινωφελής Επιχείρηση, είναι αφιερωμένα στους ίδιους τους δημιουργούς, που δεν είναι άλλοι από τους κατασκευαστές και τα καρναβαλικά πληρώματα, το καλλιτεχνικό δυναμικό της πόλης. «Αυτή η προσέγγιση πηγάζει από τη θέση μας ως Δημοτική Αρχή, να υπερασπιζόμαστε και να συμβάλλουμε όσο περνάει από το χέρι μας στα ήθη και έθιμα του λαού μας. Αυτό το θέμα που φέτος επιλέχτηκε θα υπηρετηθεί όχι μόνο με μουσειακό τρόπο αλλά και με ολοζώντανη μορφή στις δράσεις που θα υποστηρίξουμε και θα αφορούν κατασκευές και δημιουργίες των ανθρώπων του Καρναβαλιού στο υπό ίδρυση χώρο προβολής του Πατρινού Καρναβαλιού, ο οποίος θα δημιουργηθεί σύντομα στα παλαιά Σφαγεία, κάτι που αποτελεί αίτημα πολλών χρόνων και βρίσκεται ένα βήμα πριν την υλοποίησή του», τόνισε ο Νίκος Χρυσοβιτσάνος.


Στο πλαίσιο της ανάδειξης των δημιουργών και των πληρωμάτων του Πατρινού Καρναβαλιού, όπως υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης, φέτος στην έκθεση των στολών δημιουργήθηκε ένα ειδικό κομμάτι με μάσκες που δημιούργησαν τα πληρώματα στο 54ο Παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού. Οι μάσκες αυτές θα κοσμούν την έκθεση καθόλη τη διάρκεια της έκθεσης στολών. Ο Νίκος Χρυσοβιτσάνος είπε ότι η Δημοτική Αρχή εργάζεται συντονισμένα ώστε το Πατρινό Καρναβάλι να συνεχίσει να είναι το καλύτερο, μεγαλύτερο και μαζικότερο καρναβάλι της χώρας, κάλεσε όλους να συμμετάσχουν και να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις του Πατρινού Καρναβαλιού, που περιλαμβάνουν θέατρο, εικαστικά, συναυλίες, παιχνίδια και ευχήθηκε Καλό Καρναβάλι.

Στη συνέχεια πλήθος κόσμου περιηγήθηκε στις στολές που είχαν στηθεί από τους εκπρόσωπους των πληρωμάτων.

Η μεταμφίεση και οι στολές αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο του Καρναβαλιού μας και ένα από τα πιο σημαντικά συστατικά επιτυχίας του. Μέσω της έκθεσης στολών, το κοινό έρχεται σε επαφή με τις φετινές προτάσεις των πληρωμάτων και έχει τη δυνατότητα να επιλέξει τη συμμετοχή του για τις  παρελάσεις του τελευταίου Σαββατοκύριακου, της κορύφωσης του κεφιού. Μέσω της έκθεσης στολών ο επισκέπτης έχει μια ολοκληρωμένη εικόνα των φετινών πληρωμάτων και προϊδεάζεται για την ποικιλία των παρελάσεων.

Στολές και καπέλα με επίκαιρη και διαχρονική θεματολογία, σατιρικές, χιουμοριστικές, καλλιτεχνικές, με έντονα χρώματα, φαντασία, ανατροπή, πρωτοτυπία, αναπτύχθηκαν σε όλη την έκταση της Αγοράς Αργύρη.

Πριν τα εγκαίνια της έκθεσης και συγκεκριμένα στις 18.00 στην Αγορά Αργύρη πραγματοποιήθηκε η κοπή της πίτας των Εθελοντών του Πατρινού Καρναβαλιού.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή έως και την Πέμπτη 7 Μαρτίου.

Ώρες λειτουργίας της έκθεσης: καθημερινά 18.00-21.00 και Σαββατοκύριακα 10.00-14.00 και 18.00-21.00.