Το προηγούμενο σαββατοκύριακο (9 – 10 Φεβρουαρίου) έγιναν οι αγώνες της προκριματικής φάσης του πανελλήνιου πρωταθλήματος εφήβων - νεανίδων. Στους αγώνες των έφηβων που έγιναν στην Πάτρα ο παμπαίδας αθλητής των Φοινίκων Γιάννης Μαστρογιάννης έκανε τη μεγάλη έκπληξη των αγώνων εξασφαλίζοντας μια από τις 4 προκρίσεις που έδινε η περιφέρεια Πελοποννήσου- Δυτικής Ελλάδας.

Τα προκριματικά της κατηγορίας νεανίδων μεταφέρθηκαν στους αγώνες της Αττικής, που έγιναν στο ΣΕΦ, με τις αθλήτριες των Φοινίκων Βασιλική Ηλιοπούλου και Αθηνά Λιβιεράτου να προκρίνονται εύκολα δείχνοντας το υψηλό αγωνιστικό τους επίπεδο.

Η μεταφορά των αγώνων της κατηγορίας νεανίδων από την Πάτρα στην Αθήνα, από τη τεχνική επιτροπή της ΕΦΟΕΠΑ, ανάγκασε 4 αθλήτριες των Φοινίκων να ακυρώσουν τη συμμέτοχη τους. Τελικά συμμετείχαν οι δυο αθλήτριες που προκρίθηκαν και η Μαρίσα Μαστρογιάννη.

Η μεταφορά της έδρας των προκριματικών, για πρώτη φορά στη πολυετή ιστορία του αθλήματος στη περιοχή μας , πρέπει να προβληματίσει τη τοπική επιτροπή και τα σωματεία, αυτά που ενώ είχαν, δεν δήλωσαν τις αθλήτριες τους επειδή δεν υπήρχε πιθανότητα πρόκρισης λόγω του υψηλού επιπέδου των αθλητριών των Φοινίκων.

Η απόφαση της μεταφοράς των αγώνων εκτός της περιοχής μας , με μια απόφαση της Τεχνικής Επιτροπής της ΕΦΟΕΠΑ, την ορθότητα της οποίας οι Φοίνικες αμφισβητούν έντονα, δημιουργεί ένα κακό προηγούμενο που αν συνεχισθεί θα οδηγήσει σε ελάττωση συμμετοχών και αγωνιστικό μαρασμό την περιοχή μας . Πλέον είναι ευθύνη της τοπικής επιτροπής να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που θα το βρει μπροστά της στις προκριματικές φάσεις ΠΑΙΔΩΝ – ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ και ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ – ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ που ακολουθούν.