H γη σείεται. Ο κόσμος τρέχει για να γλιτώσει. Το σκηνικό είναι τρομακτικό, όμως ο King Kong του φετινού Πατρινού Καρναβαλιού που αναμένεται να κερδίσει τις εντυπώσεις, το μόνο που θέλει να βρει είναι την κοπέλα που του έκλεψε την καρδιά.

Την βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού. Κάπως έτσι είναι το πλαίσιο που θα μπορούσε να συνοδεύει το σκηνικό γύρω από το άρμα της βασίλισσας του Πατρινού Καρναβαλιού που φέτος είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακό, με τον Πέτρο Βρυώνη, τον άνθρωπο που το σχεδίασε και το κατασκεύασε, να κάνει για ακόμα μία φορά τα μαγικά του. 

Στην πραγματικότητα το άρμα αυτό δεν έχει να κάνει απλά και μόνο με τον έρωτα ενός τεράστιου γορίλα για μία κοπέλα, παρμένο από την γνωστή ταινία που όλοι μας έχουμε δει στους κινηματογράφους.


Το άρμα της Βασίλισσας του Πατρινού Καρναβαλιού και ο τρομακτικός King Kong που θα την κρατάει!

Πρόκειται για ένα άρμα που έχει πολιτική σάτιρα και περνάει μηνύματα γύρω από τον αστικό πολιτισμό και την κουλτούρα του.

Ο πρωτόγονος τεράστιος γορίλας που εισβάλει ξαφνικά στον σύγχρονο δυτικό πολιτισμό σείει τα θεμέλια των αστικών αντιλήψεων, της νοοτροπίας που μας διέπει και γενικότερα του όλου συστήματος που μας κυριαρχεί, ζητώντας επί της ουσίας την ανατροπή.

Η βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού, η κοπέλα που ερωτεύεται ο τεράστιος King Kong, αν και είναι και αυτή ένα μέρος του σύγχρονου συστήματος και έχει αφομοιωθεί από αυτό, παραπέμπει με την ομορφιά και την αγνότητα της, σε αυτά που έχει χάσει ο σημερινός άνθρωπος.


Το σίγουρο είναι ότι το άρμα της βασίλισσας του Πατρινού Καρναβαλιού, στο οποίο κυριαρχεί αυτός ο τεράστιος King Kong που θα κρατήσει στην παλάμη του την Αναστασία Ψαρρού, την κοπέλα που επιλέχτηκε για να φορέσει το στέμμα, αποτελεί ένα έργο τέχνης που περνάει τα δικά του μηνύματα και είναι προσεγμένο σε κάθε του λεπτομέρεια. 

Ο King Kong αναμένεται στην παρέλαση της Κυριακής, στο αποκορύφωμα του Πατρινού Καρναβαλιού, να είναι ακόμα πιο εντυπωσιακός, συνοδευόμενος από τα κατάλληλα ηχητικά και φωτιστικά εφέ, αλλά και από την παρουσία της πανέμορφης βασίλισσας που θα χαιρετάει τον κόσμο της Πάτρας, τους επισκέπτες και τους καρναβαλιστές. 


Το άρμα της βασίλισσας του Πατρινού Καρναβαλιού θα έχουμε την ευκαιρία να το δούμε για πρώτη φορά στους δρόμους της Πάτρας, την τελευταία Παρασκευή στην παρέλαση των αρμάτων.

Είναι σχεδόν ολοκληρωμένο και έτοιμο για να μας εντυπωσιάσει. Το patrasevents.gr πήγε στο Καρναβαλικό Εργαστήρι στο Πετρωτό και σας το παρουσιάζει.


(Οι φωτογραφίες και το βίντεο είναι του patrasevents.gr).