Έτοιμο σχέδιο για τον χώρο του πρώην σκουπιδότοπου στον Ριγανόκαμπο της Πάτρας, έχει δημοτική αρχή και ο δήμος και με βάση αυτό σκοπεύει να διαμορφώσει το Ανατολικό Πάρκο.

Το σχέδιο συμπεριλαμβάνει εργασίες που αφορούν την αξιοποίηση του χώρου με την δημιουργία διαφόρων υποδομών, αλλά και την δεντροφύτευση του. Σύμφωνα με αυτό στον χώρο του Ριγανόκαμπου θα διαμορφωθεί ένα αστικό πάρκο που θα δίνει την δυνατότητα στους Πατρινούς για διαφόρων ειδών δραστηριοτήτων, αναψυχής και αθλητισμού.

Περιλαμβάνει την δημιουργία ενός υπαίθριου θεάτρου,  ποδηλατοδρόμου, θερινό σινεμά, χώρων αθλητικών εγκαταστάσεων (γήπεδα μπάσκετ και βόλεϊ), παιδικής χαράς, αναψυκτηρίου, ενώ θα τοποθετηθούν και σύγχρονα όργανα γυμναστικής.

Παράλληλα με όλα αυτά θα μπουν παγκάκια, θα φυτευτούν δέντρα, ενώ υπάρχει πρόβλεψη και για τη δημιουργία ενός σιντριβανιού. Θυμίζουμε ότι ο χώρος αυτός που είναι να διαμορφωθεί το Ανατολικό πάρκο ανήκει στον ΤΑΙΠΕΔ. 

Πρόκειται για έναν χώρο 150 στρεμμάτων τον οποίο και διεκδικεί ο δήμος εδώ και αρκετό καιρό, χωρίς όμως κάποιο αποτέλεσμα. Ωστόσο, οι πληροφορίες που έχουν φτάσει στην Μαιζώνος είναι ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να παραχωρήσει τον χώρο στην πόλη, κάτι που αναμένεται να ανακοινωθεί μέσα στο επόμενο διάστημα, όσο πλησιάζουμε στις εκλογές.

Η ανακοίνωση αυτή ενδέχεται να γίνει από το στόμα του ίδιου του πρωθυπουργού, στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας και της επισκέψεως του στην Πάτρα. Σε μία τέτοια περίπτωση ανοίγει ο δρόμος για τις εργασίες και την διαμόρφωση του Ανατολικού Πάρκου.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι για το θέμα, αλλά και για το παρεμφερή ζήτημα των Ρομά στον καταυλισμό που βρίσκεται δίπλα από τον χώρο που είναι να διαμορφωθεί το Ανατολικό Πάρκο, οι κάτοικοι της περιοχής είχαν σύσκεψη παρουσία του Κώστα Πελετίδη και του Χρήστου Κορδά.