Οι 'ΤΕΧΝΗ_τες' θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Παραλίας Προαστίου "Η ΔΡΑΣΗ" παρουσιάζουν την παράσταση "Σε μια πίστα χορού..." σε διασκευή της 1ης ιστορίας "Ο Δήμιος του Έρωτα" του Ίρβιν Γιάλομ.

Ίρβιν Γιάλομ: «Ζήσε όταν ζεις!» από ‘Όταν έκλαψε ο Νίτσε". Ο Ίρβιν Γιάλομ (IrvinDavidYalom), είναι Αμερικανός ψυχοθεραπευτής, συγγραφέας και ομότιμος καθηγητής Ψυχιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ και συνεργάτης του RolloMay. Αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους εκπροσώπους, εν ζωή,της υπαρξιακής σχολής ψυχοθεραπείας.

Η δική μας προσέγγιση… «Το ομώνυμο αφήγημα της ψυχοθεραπευτικής συνάντησης του ΊρβινΓιάλομ με μια 70χρονη γυναίκα που υποφέρει από εμμονικό έρωτα γίνεται παράσταση…… Σ' αυτή τη σπάνια περιγραφή του αφοσιωμένου θεραπευτή την ώρα της δουλειάς του, ένας δάσκαλος της ψυχιατρικής έρχεται ανοιχτά αντιμέτωπος όχι μόνο με τα δικά του συναισθήματα και σφάλματα αλλά και με την αβεβαιότητα που υπάρχει στην καρδιά της θεραπευτικής σχέσης. Ο Γιάλομ στρέφει εδώ τον προβολέα τόσο στους ασθενείς όσο και στον εαυτό του. Περιγράφει και μελετά τη διαδικασία της εξερεύνησης, τη διαδικασία της συμμετοχής μέσα στον ψυχοθεραπεία και για τα δύο μέρη. Μοιράζεται μαζί μας τις χαρές και τις επιτυχίες του, αλλά και - ακόμα πιο συναρπαστικό - τις αγωνίες του, τους περιορισμούς και τις αποτυχίες του στην κοινή του πορεία προς την αναζήτηση της αλήθειας.Στις ιστορίες ψυχοθεραπείας ο Ίβριν Γιάλομ επιτυγχάνει ένα πάθος κι ένα χιούμορ αντάξιο του ίδιου του Τσέχοφ. "Ο Δήμιος του έρωτα", ο ίδιος ο θεραπευτής, είναι ταυτόχρονα ο μεγάλος θεραπευόμενος.» (Απόσπασμα από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου).

Η περίπτωση της ερωτευμένης Θέλμα με τρόπο τόσο εμμονικό και ακραίο, δηλώνει την απάτη που βιώνουμε πολλές φορές στις ερωτικές σχέσεις. Είναι όλα αυτά που μπαίνουν ανάμεσα στους δυο ανθρώπους και θολώνουν την εικόνα της πραγματικότητας. Δεν είμαστε σε θέση να δούμε ποιος είναι πραγματικά ο άλλος γιατί γνώρισμα του έρωτα είναι η μυθοποίηση και η εξιδανίκευση. Η ψυχοθεραπεία δυστυχώς , σε αυτές τις περιπτώσεις είναι μια επίπονη και δυσάρεστη για τον ασθενή, διαδικασία γιατί χάνει την ψευδαίσθηση του πάθους και μένει ολόγυμνος στην ερημιά της μοναξιάς του. Ο ασθενής καταρρέει στο τέλος γιατί χάνει τη δυνατότητα της συγχώνευσης με το ΕΝΑ, τον πόθο της εξαΰλωσης μέσα από τον άλλο.Γιατί κατανοεί ότι και ο δρόμος του έρωτα, είναι απολύτως μοναχικός και τραχύς.

Συντελεστές:
Διασκευή-Δραματοποίηση: Ειρήνη Μπόμπολη, Ιωάννα Κυρίτση
Σκηνοθεσία–Σκηνογραφία-Κοστούμια: Ειρήνη Μπόμπολη, Ιωάννα Κυρίτση
Φωτογράφιση-Βίντεο:Αναστασία Λάτα

Τους ρόλους ερμηνεύουν:
Ίρβιν Γιάλομ :Αλέξανδρος Μπίστας
Θέλμα: Μαίρη Αλεξοπούλου
Νεότερη Θέλμα: Αμαλία Ζαμπέτα
Μάθιου: Λευτέρης Μιχαλίτσης
Χάρρυ: Διονύσης Κονταλής
Μητέρα: Ευαγγελία Κόρδα
Τραγούδι/Χορός: Κλειώ Αϊβαλιώτη
Πιάνο: Σπύρος Γεωργόπουλος

Παρασκευή 22 έως και Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου στις 21:00
Τιμή εισιτηρίου: 7 €
Θέατρο Γραμμές Τέχνης Μαιζώνος 271
Τηλ επικοινωνίας : 6937950605
6949976960