Σε απόλυτα φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση μεταξύ του Δ.Σ. του ΣΚΕΑΝΑ με τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Ελλάδος, ταξίαρχο κ. Νικόλαο Κοτρωνιά και τον Αστυνομικό Διευθυντή Αχαΐας, ταξίαρχο κ. Βασίλειο Τσούρα, στην Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδος.

Η συνάντηση έγινε στα πλαίσια της γνωριμίας των φορέων και εκφράστηκε και από τις δύο πλευρές η διάθεση συνεργασίας και αλληλοϋποστήριξης στα πλαίσια πάντα του νόμου, ο οποίος αν δεν αλλάξει, οι δυνατότητες επιείκειας των αστυνομικών αρχών είναι εξαιρετικά περιορισμένες.

Τα θέματα που τέθηκαν ήταν τα κρίσιμα προβλήματα του κλάδου, οι απόλυτες διαδικασίες ελέγχου και οι παράπλευρες απώλειες φήμης και υπόληψης των συναδέλφων, οι οποίες όμως, διαπιστώθηκε ότι μόνο με νομοθετική παρέμβαση μπορεί να μετριαστούν ή να εκλείψουν, πράγμα για το οποίο ο ΣΚΕΑΝΑ έχει ήδη αναλάβει πρωτοβουλία με αίτημά του προς τους βουλευτές του ν. Αχαΐας.

Έγινε επίσης ιδιαίτερη αναφορά στα ζητήματα που αφορούν την καρναβαλική περίοδο και κυρίως το τελευταίο τριήμερο καθώς είναι κοινό ζητούμενο και των δύο πλευρών, το Καρναβάλι της Πάτρας να είναι μια ασφαλής γιορτή. Ένα επίσης φλέγον ζήτημα, που τέθηκε επί τάπητος, είναι η πλανόδια πώληση τόσο φαγητού όσο και ποτού, τα οποία μάλιστα πολλές φορές είναι αγνώστου προελεύσεως με επικίνδυνες επιπτώσεις για την υγεία του καταναλωτή και διακινούνται συνήθως από κατόχους παράνομων αδειών, με τεράστιες απώλειες για τον κλάδο της νόμιμης εστίασης και ζημιώνοντας ανεπανόρθωτα την εικόνα της πόλης στα μάτια των επισκεπτών.