Συνεχίζοντας την εξαιρετική επιτυχία των τριών πρώτων περιφερειακών καρναβαλουπόλεων στον Άγιο Βασίλειο, στη συνοικία Μακρυγιάννη και στο Πάρκο στις Ιτιές, το Καρναβάλι των Μικρών δίνει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 16 και 17 Φεβρουαρίου 2019 ταξιδεύει σε δυο ακόμη συνοικίες μεταφέροντας τον καρναβαλικό παλμό σε μικρούς και μεγάλους εκτός κέντρου της πόλης.

Το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου από τις 10.30 έως τις 14.00 οι μικροί καρναβαλιστές με τους συνοδούς τους αλλά και όσους διαθέτουν την παιδική αθωότητα θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν και να παρακολουθήσουν τις δράσεις της περιφερειακής Καρναβαλούπολης στην πλατεία Ζαβλανίου.

Μουσική, χορός, παιδικά χαμόγελα, σκέρτσα και νάζια και γνήσιος καρναβαλικός πολιτισμός με τους μικρούς να συμμετέχουν ενεργά σε μια διαδικασία κεφιού, παιχνιδιού, συμμετοχής και εκπαιδευτικής διεργασίας.

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα των δράσεων περιλαμβάνει:

-Παράσταση από τους X-Saltibagos, αποτελούμενη από έναν ξυλοπόδαρο και έναν ζογκλέρ διάρκειας μιάμισης ώρας, με ζογκλερικά, ταχυδακτυλουργικά, ακροβατικά και συμμετοχή του κοινού.

-Γαϊτανάκι από το Χορευτικό του Χρήστου Γιαννόπουλου

-Κατασκευή Μάσκας- Καπέλου

-Καρναβαλικά χτενίσματα και Face painting από 6ο ΕΠΑΛ Πάτρας

*Η περιφερειακή Καρναβαλούπολη διοργανώνεται από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας» σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ζαβλανίου.


Την επόμενη μέρα, Κυριακή 17 Φεβρουαρίου από τις 10.30 έως τις 14.00 θα πραγματοποιηθεί η πέμπτη και τελευταία περιφερειακή καρναβαλούπολη στην πλατεία Γηροκομειού.

Η περιφερειακή Καρναβαλούπολη διοργανώνεται από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας» σε συνεργασία με τον Μορφωτικό και Πολιτιστικό Σύλλογο «Παναγία η Γηροκομίτισσα».

Μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να αποδράσουν από την καθημερινότητα και να χαρούν με την ψυχή τους μέσα από τις δράσεις του Καρναβαλιού των Μικρών:

-Παράσταση από τους X-Saltibagos, αποτελούμενη από έναν ξυλοπόδαρο και έναν ζογκλέρ διάρκειας μιάμισης ώρας, με ζογκλερικά, ταχυδακτυλουργικά, ακροβατικά και συμμετοχή του κοινού.

-Δράσεις με αφορμή το ιταλικό είδος θεάτρου Commedia dell΄ arte με εμψυχώτριες τη χορογράφο και θεατροπαιδαγωγό Μαρίνα Αγγελάτου και την ηθοποιό και θεατροπαιδαγωγό Νικολέττα Κοτσινοπούλου

-Γαϊτανάκι από το Χορευτικό του Χρήστου Γιαννόπουλου

-Κατασκευή Μάσκας- Καπέλου

-Καρναβαλικά χτενίσματα από 6ο ΕΠΑΛ Πάτρας

Kαι στις δυο περιφερειακές καρναβαλουπόλεις τον αποκριάτικο ρυθμό θα δώσει ο τζίτζικας, η μασκότ του Καρναβαλιού των Μικρών εμψυχωμένη από τη Μάχη Γιαννακοπούλου, ενώ κατασκευές και στοιχεία από το Καρναβαλικό Εργαστήρι του Δήμου θα διαμορφώσουν τον χώρο.

Μετά την ολοκλήρωση των περιφερειακών καρναβαλουπόλεων, το Σαββατοκύριακο 23 και 24 Φεβρουαρίου το Καρναβάλι των Μικρών επιστρέφει στο κέντρο με την Κεντρική Καρναβαλούπολη και το Baby Rally αντίστοιχα, που θα πραγματοποιηθούν στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων.