"Η Μακεδονία έχει αλλάξει πλέον το όνομά της σε Βόρεια Μακεδονία, η αλλαγή του ονόματος ισχύει από χθες, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση στα Σκόπια", ανέφεραν τα δελτία ειδήσεων στην Αυστρία.

Μάλιστα όπως τόνιζαν το νέο όνομα Βόρεια Μακεδονία “αποτελεί μέρος της εφαρμογής μίας συμφωνίας που είχε υπογραφεί με την Ελλάδα τον περασμένο Ιούνιο, ενώ η Βουλή στα Σκόπια είχε εγκρίνει τον περασμένο μήνα αντίστοιχες αλλαγές του Συντάγματος».

Με  τηλεγράφημα του Αυστριακού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΡΑ), το οποίο αναπαράγεται στις ηλεκτρονικές εκδόσεις μερίδας του αυστριακού Τύπου, τονίζεται ότι Σκόπια και Αθήνα ενημέρωσαν  τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες ότι «το νέο όνομα της Μακεδονίας, το Δημοκρατία Βόρειας Μακεδονίας, έχει τεθεί σε ισχύ».

Στο τηλεγράφημα σημειώνεται πως στα Ηνωμένα Έθνη η χώρα έφερε έως τώρα το όνομα «Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας», και πως την Τετάρτη άρχισε η αντικατάσταση των πινακίδων στους συνοριακούς σταθμούς της χώρας με το όνομα Βόρεια Μακεδονία.

Όπως προστίθεται στο τηλεγράφημα, η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ έχει δώσει εντολή στις τελωνειακές υπηρεσίες να αντικαταστήσουν εντός τριών ημερών τις πινακίδες με το όνομα σε όλους τους συνοριακούς σταθμούς, συμπεριλαμβανομένων και των διεθνών αεροδρομίων των Σκοπίων και της Οχρίδας.