Στο προσκήνιο επανέρχεται το θέμα της κουκουναριάς της Αρόης. 

Το δέντρο έχει προκαλέσει σημαντικές φθορές στο οδόστρωμα, με τις ρίζες του να έχουν "σηκώσει" τον δρόμο και τη διέλευση των οχημάτων να έχει γίνει ακόμα πιο δύσκολη, ιδιαίτερα στην πλευρά της καθόδου της κυκλοφορίας. 

Η κλίση του εδάφους στο σημείο κοντά στο δέντρο, ξεπερνά πλέον τους 30 πόντους, ενώ το όλο θέμα έχει προκαλέσει και ορισμένα ατυχήματα, αφού ειδικότερα όταν βρέχει ή τις νύχτες, εφόσον ένας οδηγός δεν δείξει την ανάλογη προσοχή, ο δρόμος είναι επικίνδυνος. 

Σύμφωνα με τους οδηγούς όσοι περνούν από το σημείο, ακόμα και με μικρή ταχύτητα, μπορεί εύκολα να χάσουν τον έλεγχο του οχήματος τους. Πρόβλημα αντιμετωπίζουν και οι πεζοί αφού τα πεζοδρόμια έχουν επηρεαστεί από την διαλυμένη άσφαλτο και έχουν γίνει ιδιαίτερα ολισθηρά. 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Δήμος πριν από αρκετούς μήνες είχε αποφασίσει να προχωρήσει στο κόψιμο του δέντρου, όμως οι κάτοικοι της περιοχής, αλλά και οι σύλλογοι τους είχαν ξεσηκωθεί και δεν είχαν αφήσει να υλοποιηθεί, κάτι τέτοιο, υποστηρίζοντας ότι η κουκουναριά είναι συνδεδεμένη με την Αρόη και αποτελεί ένα σήμα κατατεθέν της.