Ένα από τα 28 ζευγάρια που πρωταγωνιστούν στη διαφημιστική καμπάνια της Lacta, η Εύη Σακελλάρη και ο Νίκος Καραχάλιος βρέθηκαν καλεσμένοι στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη «Μετά τα Μεσάνυχτα» και μίλησαν για την περιπέτεια υγείας του Νίκου όπου τους άλλαξε τη ζωή αλλά τους έκανε πιο δυνατούς.

Οι δυο τους αποκάλυψαν το πώς γνωρίστηκαν αλλά και πώς μια μέρα και έτσι ξαφνικά ο Νίκος καθηλώθηκε σε αναπηρικό καροτσάκι δεν ξανασηκώθηκε. Όπως είπαν πριν 1,5 χρόνο, ήρθαν αντιμέτωποι με μία μεγάλη δοκιμασία που αρχικά τους κλόνισε. Ένα βράδυ και ενώ είχαν ξαπλώσει για να κοιμηθούν, ο Νίκος άρχισε να πονάει στη μέση του και σιγά σιγά να χάνει την αίσθηση και στα δύο του πόδια.

«Το 2009 έκανα μια μαγνητική όπου φάνηκε ότι είχα δυο μικρές κοίλες. Είχα κάποιους μικρούς πόνους και γι΄ αυτό έκανα τη μαγνητική. Αρχικά οι γιατροί, μου είπαν ότι από τη στιγμή που δεν με ενοχλούν πολύ οι δυο κοίλες, δεν θα κάνουμε τίποτα. Στην πορεία, δεν με ενοχλούσαν κάθόλου. Στις 20 Σεπτεμβρίου του 2017 και ενώ ήμουν στη δουλειά αισθάνθηκα κάποιους πόνους.

Πήγα σπίτι και όπως ξάπλωσα στο κρεβάτι μου, ένιωσα έναν πολύ δυνατό πόνο. Τότε άρχισα να νιώθω ότι χάνω λίγο λίγο τα πόδια μου. Ένιωθα ένα μούδιασμα και να χάνω την αίσθηση να μην μπορώ να τα κουνήσω. Θυμάμαι ότι έλεγα στην γυναίκα μου εκείνη τη στιγμή: "Εύη, χάνω τα πόδια μου και πρέπει να χειρουργηθώ τώρα". Μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο στο σπίτι είχα χάσει τον έλεγχο και από τα δυο τα πόδια».

"Δεν χάνουμε τις ελπίδες μας"

Οι γιατροί έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά και όπως έχουν πει στο ζευγάρι όσο περνάει ο καιρός δυστυχώς μειώνονται και οι ελπίδες για αποκατάσταση του προβλήματος.

Αυτή η ξαφνική αναπηρία του Νίκου τους διέλυσε, όπως είπε η Εύη αλλά σιγά-σιγά κατάφεραν να ανακτήσουν τις δυνάμεις τους και πάλι. «Την επόμενη ημέρα, στο νοσοκομείο αφού διαπιστώθηκε ότι ο μυελός πιεζόταν από τις κοίλες, ο Νίκος μπήκε στο χειρουργείο και οι γιατροί μας έλεγαν ότι δεν έχουν ξαναδεί κάτι αντίστοιχο.

Όσο περνάει ο καιρός οι ελπίδες να ξανασταθεί ο Νίκος στα πόδια του χάνονται αλλά οι δικές μας οι ελπίδες δεν πεθαίνουν ποτέ» λέει η Εύη και προσθέτει: «Ήταν ένα μεγάλο σοκ για μας. Διαλύθηκε η καθημερινότητά μας και νιώσαμε ότι φτάσαμε στο μηδέν. Μέσα από αυτές τις δυσκολίες ήρθαμε πολύ κοντά με τον Νίκο γιατί είχαμε κι ένα παιδί μαζί που έπρεπε να μεγαλώσουμε».

Tο ζευγάρι γνωρίστηκε πριν από 15 χρόνια, παντρεύτηκαν και λίγο αργότερα ήρθε στη ζωή τους η 11χρονη σήμερα κόρη τους. Όπως είπαν πήραν την απόφαση να συμμετέχουν στην καμπάνια διότι μέσα από την προσωπική τους ιστορία θέλουν να περάσουν ένα ηχηρό μήνυμα κατά της διαφορετικότητας.