Πάμε στο ράντζο μου στο Κλάους... 

Το παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού απογειώνεται και ενώ βρισκόμαστε ήδη μέσα στην καρδιά του Πατρινού Καρναβαλιού, ανοίγει διαύλους επικοινωνίας με τον κόσμο της Πάτρας, δίνοντας τη δυνατότητα να πάρει μέρος και αυτός στις δράσεις και στις εκδηλώσεις του. 

Θυμάστε το υπέροχο εκείνο Κυριακάτικο πρωινό όπου τα γκρουπ του Συμπληρωματικού τότε Κρυμμένου Θησαυρού είχαν διοργανώσει μία σειρά από εκδηλώσεις στην Καστροπολιτεία της Αχάια Κλάους; Από τη στιγμή που το παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού το ανέλαβαν τα καρναβαλικά πληρώματα δεν θα μπορούσε να μην επαναληφθεί μαι τέτοια εκδήλωση. 

Πρόκειται επί της ουσίας για τη φάση πλατείας, που όπως είχε γράψει το patrasevents.gr θα γινόταν και φέτος στην Αχάια Κλάους, μόνο που αυτή τη φορά θα έχει τον τίτλο "Πάμε στο ράντζο μου στο Κλάους". 

Η φάση πλατείας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου, με το παιχνίδι να ξεκινάει από τις 11 το πρωί και να ολοκληρώνεται στις 15:00. Αναλυτικά σύμφωνα με  τα όσα διαβάζουμε στην σχετική ανακοίνωση του event: "Η Achaia Clauss ανοίγει τις πόρτες της ακόμη μία φορά για να υποδεχθεί μικρούς και μεγάλους φίλους Καρναβαλιστές, μέλη πληρωμάτων και μη. Από νωρίς το πρωί της Κυριακής θα πραγματοποιηθούν στις εγκαταστάσεις της ιστορικής οινοποιίας πλούσιες δράσεις για όλους τους επισκέπτες της.

Τα πληρώματα του 54ου Κρυμμένου θησαυρού θα διαγωνιστούν στα 5 παιχνίδια της Φάσης Πλατείας "Πάμε στο Ράντζο μου στου Κλάους..."! Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να βρεθούν στον χώρο και να γνωρίσουν τον Κρυμμένο Θησαυρό αλλά και να συμμετέχουν στις παράλληλες δράσεις που θα πραγματοποιούνται.

Η ιστορική οινοποιία θα «ανοίξει» τους τρεις μουσειακούς χώρους που λειτουργούν στις εγκαταστάσεις της για όλους εσάς. Πρόκειται για το «Κελάρι 9» που ενσωματώθηκε με το «Αυτοκρατορικό Κελάρι», τη «Βίλλα Κωστάντζα» που φιλοξενεί το αρχείο της οινοποιίας, και τις πέτρινες αποθήκες στις οποίες συγκεντρώθηκαν τα παλιά μηχανήματα οινοποίησης".


Οι παράλληλες δράσεις που θα γίνουν

Οι παράλληλες δράσεις που θα πραγματοποιούνται στους χώρους της οινοποιίας είναι οι εξής:

Το κελάρι του έρωτα και της μουσικής: Μία εναλλακτική ξενάγηση για την Achaia Clauss στο «Κελάρι 9» .

Ευτυχείτε – Το πλήρωμα ενενήντα τέσσερα επιμελείται μία Έκθεση-αφιέρωμα στις παρουσιάσεις των παρελάσεων του Πατρινού Καρναβαλιού και τον Άλκη Στέα .

Η στολή του σοβαρού αστείου: "Ζωντανή" έκθεση στολών από τις Θεατρικές Παραστάσεις του Καρναβαλικού Κομμιτάτου Πάτρας με την συμμετοχή των σπουδαστών της Δραματικής Σχολής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.

Καραγκιόζης: Το Θέατρο Σκιών Χρήστος Καλπουζάνης θα διασκεδάσει τους μικρούς μας φίλους παρουσιάζοντας το έργο «Ο 54ος Ξυπόλητος Θησαυρός», σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

Παλιμπαιδίζοντας:  Παιχνίδια για τους μικρούς μας φίλους από το Καρναβαλικό Κομμιτάτο Πάτρας. 

Στους εξωτερικούς χώρους της οινοποιίας θα υπάρχουν σημεία για πικ-νικ και οι μεγάλοι θα μπορούν να λάβουν μέρος σε γευσιγνωσία κρασιού. Η διοργάνωση του 54ου Κ.Θ. έχει φροντίσει να υπάρχουν κεράσματα από τοπικούς παραγωγούς (αναψυκτικό, μπύρα, καφέ & φαγητό) για τους Κυριακάτικους εκδρομείς. Η μουσική επιμέλεια της εκδήλωσης είναι του Konstantinos Georgiou. Οι πόρτες της Achaia Clauss θα ανοίξουν στις 10:00 πμ..