Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν δύο σημαντικές πολιτιστικές εκδηλώσεις της Πολυφωνικής, το παρελθόν Σαββατοκύριακο.

Η πρώτη αφορούσε τη συνεργασία του ΚΕΘΕΑ ΟΞΥΓΟΝΟ με το ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ της ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ και τη Θεατρική ομάδα του 8ου Γυμνασίου, με την παρουσίαση της παιδικής παράστασης: ‘’Κροκοδειλοπτηνοφιλίες’’, (βασισμένη στο παιδικό παραμύθι: ‘’Στο στόμα του κροκόδειλου’’ της Γαλάτειας Γρηγοριάδου- Σουρέλη) αλλά & του κωμικού δρώμενου ‘’ο Δάσκαλος’’  (βασισμένο στη μονόπρακτη κωμωδία του Σ.Π.Παπασηφάκη: ‘’Η γάτα της Ουρανίας’’), που πραγματοποιήθηκαν με τρεις παραστάσεις, στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Παμμικρασιατικού Συνδέσμου Πατρών & Περιχώρων.

Οι συντελεστές των παραστάσεων του ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ της ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ, ήταν: Δραματουργική επεξεργασία- Σκηνοθεσία: Αθηνά Καλλιμάνη-Γεωργιτσοπούλου. Ενδυματολογική επιμέλεια: Δόμνα Τεκτωνίδου. Κατασκευή καπέλων: Γεράσιμος Μουρελάτος. Κρουστά: Γιώργος Λαμπράκος. Videoart: Γιάννης Παππάς, ενώ την επιμέλεια του δρώμενου της Θεατρικής ομάδας του 8ου Γυμνασίου Πάτρας, είχαν οι: Αγγελική Αραβαντινού, Αθηνά Καλλιμάνη και Ελένη Χριστοδουλοπούλου.

Παράλληλα το Σάββατο το απόγευμα στην αίθουσα ‘’Βούλα Σολωμού’’ της ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ και στο πλαίσιο του 5ου Φεστιβάλ Κιθάρας, που οργανώνει το ΟΡΧΗΣΤΡΙΚΟ ΣΧΗΜΑ ‘’VIBRATO’’ του Οργανισμού, πραγματοποιήθηκε διάλεξη του διαπρεπούς Αρχιμουσικού, Ανδρέα Πυλαρινού, με θέμα: ‘’Η θέση του μουσικού στην Ορχήστρα’’, με ανοικτή συμμετοχή για το κοινό, που επιθυμούσε να την παρακολουθήσει.