Η Σοφία Μουτίδου δεν είναι απλά μια ηθοποιός. Είναι ένας άνθρωπος που θέλει να εκτίθεται. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, ζει στην Αθήνα, στην πλατεία Αμερικής. Είναι 47 χρόνων.

«Μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη. Ηταν πολύ ωραία. Χωματόδρομος, μια παρέα 30-40 παιδιών, παίζαμε όλη μέρα, ποδήλατα, παιχνίδια, παρέες. Ημουν ένα χαρούμενο παιδί, με χιούμορ. Στεναχωριέμαι που η κόρη μου μεγαλώνει σε διαμέρισμα.

Κατεβαίνω υποψήφια με την Φώφη Γεννηματά, στην Α΄Θεσσαλονίκης. Παρ΄ότι αριστερή, κατεβαίνω με το ΚΙΝΑΛ γιατί νοιώθω ότι είναι πιο χαλαρά εκεί. Πέσαν να με φάνε, δεν με νοιάζει. Το κόμμα είναι πολυσυλλεκτικό.

Όταν εκτείθεσαι σε πολύ κόσμο δεν μπορείς να αρέσεις σε όλους. Αλλο όμως να μου πεις ότι διαφωνείς με την γνώμη μου κι άλλο να μου πεις «καρκίνος να σου’ρθει»... Αυτά τα hate comments που έχω είναι δυσβάσταχτα μερικές φορές. Ο κόσμος βγάζει τόση κακία μέσα στην ανωνυμία. Όταν έσπασα το πόδι μου κάποιος μου΄γραψε «να σπάσεις και το άλλο»... Στην αρχή απαντούσα, τώρα πια όχι. Τελευταίως έχουν πέσει λίβελλοι για το κόμμα, αλλά δεν έχω μπει στην διαδικασία. Ασε που πιστεύω ότι αν πιω καφέ μ΄αυτόν που τα γράφει, μπορεί σε τρία λεπτά να του αλλάξω γνώμη».