Τη σημαντική καθυστέρηση που παρατηρείται με ευθύνη της κυβέρνησης στην προετοιμασία των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων, που έχουν προγραμματιστεί ως γνωστόν να διεξαχθούν στην Πάτρα, επισημαίνει με σχετική δήλωσή του ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δυτικής Ελλάδας, Γιώργος Κουτρουμάνης, στην οποία αναφέρει τα εξής: «Η πολυαναμενόμενη σύσκεψη για την διεξαγωγή των 2ων Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων στην Πάτρα, μόνο προβληματισμό μας προκάλεσε.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Βασιλειάδης αναλώθηκε σε γενικόλογες εξαγγελίες, χωρίς ωστόσο να υπεισέλθει στην ουσία της υπόθεσης. Και η ουσία είναι ότι υπάρχει τεράστια καθυστέρηση όχι μόνο στην υλοποίηση των έργων, αλλά και σε πρωταρχικά ζητήματα στρατηγικού σχεδιασμού. Η χρηματοδότηση από το Υπουργείο είναι μηδενική, η ανέγερση του πολυδιαφημισμένου «αθλητικού κέντρου στην Αγυιά» στη θέση του παλιού κολυμβητηρίου, είναι αμφίβολο αν μπορεί τεχνικά να υλοποιηθεί και ο κίνδυνος να οδηγηθούμε σε λύσεις αθλητικών εγκαταστάσεων- προκάτ, είναι κάτι παραπάνω από ορατός. Η Πάτρα και γενικότερα η Αχαΐα δεν έχουν την πολυτέλεια να σπαταλήσουν την τεράστια αναπτυξιακή ευκαιρία που τους δόθηκε με την ανάληψη των Παράκτιων Αγώνων.

Αν όμως συνεχίσουμε να κρύβουμε το πρόβλημα και να αναλωνόμαστε σε συνθηματολογίες του τύπου ότι είμαστε “κυρίαρχη δύναμη στη Μεσόγειο”, κινούμαστε οπωσδήποτε προς την λάθος κατεύθυνση….».