Ανακοινώθηκαν σήμερα Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019 οι επιτυχόντες του διαγωνισμού του ευρωπαϊκού έργου AGROINNOECO ο οποίος προσέλκυσε το ενδιαφέρον νέων δυνητικών και υφιστάμενων επιχειρηματιών στον τομέα της αγροδιατροφής. Μέσω της πλατφόρμας του έργου υποβλήθηκαν 72 προτάσεις οι οποίες αξιολογήθηκαν ανά περιοχή εφαρμογής από ανεξάρτητες επιστημονικές επιτροπές.

Ο διαγωνισμός διεξήχθη ταυτόχρονα στις τέσσερις περιφέρειες που συμμετέχουν στο έργο και είναι οι Αλβανία, Βουλγαρία, Κύπρος και Ελλάδα (Δυτική Ελλάδα). Σκοπός του έργου AGROINNOECO είναι να αναδειχθούν καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες από νέους και υφιστάμενους επιχειρηματίες, οι οποίοι μέσω μιας διαδικασίας εκπαίδευσης και δικτύωσης θα υποστηριχθούν, προκειμένου να ετοιμάσουν βιώσιμα επιχειρηματικά πλάνα.

Το έργο AGROINNOECO συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΤΠΑ) και από Εθνικούς Πόρους των συμμετεχουσών χωρών του Προγράμματος Balkan Med (www.interreg-balkanmed.eu). Συντονιστής του έργου είναι το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδας, ενώ από την Δυτική Ελλάδα συμμετέχουν επίσης το Επιμελητήριο Αχαΐας και το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας.

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού καινοτόμων ιδεών αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του έργου AGROINNOECO (http://www.agroinnoeco.eu/index.php/the-contest).

Οι επιτυχόντες του διαγωνισμού θα ειδοποιηθούν τις επόμενες ημέρες από τους τοπικούς συντονιστές για την έναρξη της διαδικασίας προ-επώασης. Θα ενταχθούν δωρεάν στη διαδικασία προ-επώασης (pre-incubationactivities) που αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του έργου και μέσω μιας διαδραστικής εκπαιδευτικής και μαθησιακής εμπειρίας (training - coaching & mentoring) θα υποστηριχθούν για την ανάπτυξη ενός επιχειρηματικού σχεδίου με βάση τη δική τους επιχειρηματική ιδέα.

Παράλληλα θα έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με υφιστάμενες επιχειρήσεις θερμοκοιτίδων και λοιπούς μέντορες προκειμένου να δικτυωθούν και να διευρύνουν την καινοτόμα επιχειρηματική τους κουλτούρα.

Για περισσότερες πληροφορίες για το έργο AGROINNOECO οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 2613613651 και 2613613670 και στα emails: [email protected], [email protected].